Nagrade za najbolje studente i učenike povodom gradske slave u Kuršumliji

0

Povodom obeležavanja gradske slave Opštine Кuršumlija „Velike Gospojine“, Opština Кuršumlija dodeliće nagrade uspešnim učenicima i studentima sa teritorije opštine Кuršumlija koji su postigli zapažene rezultate u školskoj 2022/2023. godini.Ceneći trud, rad i postignute rezultate učenika i studenata, Opština je ove godine izdvojila značajno veća sredstva iz budžeta u odnosu na prethodne godine, ukupno 1.610.000,00 dinara, kako bi pružila podstrek našim učenicima i studentima da i dalje ulažu u sebe, da se obrazuju, i Кuršumliju predstavljaju na najbolji mogući način.

Novčane nagrade će dobiti:

18 studenata sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,5;
4 učenika generacije osnovnih i srednjih škola;
21 učenik – nosilac Vukove diplome;
8 učenika za osvojeno 1, 2. ili 3. mesto na republičkom i međunarodnom takmičenju i 19 učenika osnovnih škola za osvojeno 1. i 2. mesto na državnom prvenstvu „Sportskih igara mladih“.
Novčane nagrade učenicima i studentima će biti svečano uručene dana 27.08.2023. godine u 20 sati, u sali SO Кuršumlija, a nastavnicima i profesorima koji su spremali učenike za pomenuta takmičenja, biće uručene zahvalnice.

Takođe će biti uručene novčane nagrade najboljim sportistima koji su učestvovali na „Sportskom letu“, koje je organizovala Opština Кuršumlija i Sportski centar, za 1, 2. i 3. mesto u futsalu i odbojci na pesku, ukupno 405.000 dinara.

Sa posebnim zadovoljstvom pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže i učestvuju u slavskoj Litiji i obeležavanju gradske slave dana 27.08.2023. godine od 17 sati, kada počinje praznično večernje Bogosluženje i dalja dešavanja po predviđenom programu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime