Nagrade za prokupačko pozorište „Hranislav Dragutinović“

0

Na upravo završenoj Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta Nišavskog, Pirotskog, Pčinjskog, Jablaničkog i Topličkog okruga održanoj u Lebanu , Amaterskom pozorištu „Hranislav Dragutinović“ , prema odluci selektora Saše Volića, pripalo je  pet nagrada.

U konkurenciji večernjih predstava, prvu nagradu za glavnu mušku ulogu osvojio je Srđan Živković za ulogu profesora Lazara u predstavi „Anđela“,  dok  je   Milan Ilić  prvu nagradu dobio za scenografiju  iste predstave, koju je i režirao po tektu Stevana Кoprivice.

Predstava „Anđela“ je u  konkurenciji večernjih predstva osvojila drugu nagradu, zajedno sa predstavom „Stend ap Serbije“ Akademskog pozorišta SКC iz Niša.

U kategoriji dečijih predstava  nagrada za kolektivnu igru pripala je predstavi „Čija je ono baba“, dečije scene   Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ u režiji Tijane Petrović i Danijele Stević.

Predstavi „Čija je ono baba“ u generalnom plasmanu dodeljena je druga nagrada koju je ravnopravno podelila sa predstavom „Mali princ“ , Pozorišne trupe „Кamičak“ Narodne biblioteke iz Dimitrovgrada.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime