Nagrađeni najbolji na konkursu Udruženja distrofičara

0

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti  Topličkog okruga  dodelilo je nagrade autorima najuspešnijih radova na literarnom i likovnom konkursu koji je organizovan povodom obeležavanja  meseca maja,  Meseca borbe protiv distrofije.

Na konkurs je pristiglo više od stotinu radova učenika osnovnih i srednjih škola, među kojima je izabrano 54, a autori radova nagrađeni su knjigama.

Knjige su nagrađenim učenicima uručili predsednik Udruženja Miša Cvetković i profesor Sibin Šović, jedan od organizatora ovog tradicionalnog konkursa.

 – Mladi  književni i likovni stvaraoci pokazali su svoj talenat i umeće, a posebno je važno koliko su zainteresovani za  učešće u ovakvim manifestacijama – rekao je profesor Šović.

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti svake godine  dodeljuje priznanja i zahvalnice donatorima i svim ljudima dobre volje koji pomažu njegov rad, tako su i ovoga puta dodeljene zahvalnice lekarima  prokupačkog porodilišta.

U okviru svečanosti koja je povodom dodele nagrada održana u Narodnom muzeju Toplice, učenici  OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“, predvođeni učiteljicom Slavicom Čikarić, pripremili su prigodan program .

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime