Nagrađeni najbolji prokupački đaci

0

Opština Prokuplje je ove godine četvrti put zaredom knjigama nagradila đake generacije, nosioce Vukovih diploma i učesnike Republičkih takmičenja prokupačkih osnovnih i srednjih škola. Tim povodom u Domu kulture održan je svečani prijem za ove učenike, kada im je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović uručio nagrade.

– Veliki broj nosioca Vukovih diploma i drugih priznanja, najbolje govori o tome koliko je naša mala opština bogata znanjem i sa koliko nade treba da gledamo u budućnost. Ovi mladi ljudi uložili su veliki trud, kako bi postigli ovako veličanstvene rezultate. Oni svojim ocenama, znanjem i uspehom, doprinose tome da naš ugled poraste do visina sa kojih sada možemo biti ravnopravni i sa mnogo većim i bogatijim opštinama u Srbiji, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, pozdravljajući đake u Domu kulture.

On je istakao da su svi oni zajedno ponos našeg grada i poželo im  da sa takvim rezultatima nastave školovanje, jer je znanje koje imaju bogatstvo, koje niko ne može da im oduzme.

– Ovo je veoma lepa prilika kada možemo da se zahvalimo mladosti našeg grada, što na najlepši način slavi ime svog grada. Vi ste najbolji među najboljima i zato će Opština Prokuplje  i ubuduće, u granicama svojih mogućnosti, nagrađivati dobre đake i studente i truditi se da im težak put do znanja i uspeha makar malo olakša, naglasio je Simonović.

Većnica za obrazovanje i sport u Opštini Prokuplje Maja Ranđelović je pozdravljajući učenike prokupačkih škola rekla, da su oni najveći životni ponos svojih roditelja, ali i nastavnika koji sa njima rade u školi.

– Nastavite da nižete uspehe i ubuduće, a mi ćemo biti tu da vam pružimo podršku kad god je to potrebno. Hvala vašim roditeljima i nastavnicima što vredno i strpljivo sa vama rade. Hvala vama deco, što svojim uspesima pronosite ime našeg grada gde god se takmičite, istakla je većnica Ranđelović.

I ove godine, Opština Prokuplje je prva tri mesta na republičkim takmičenjima nagradila  novčano i to tako što je 25.000 dinara dobio prvonagrađeni, 20.000 drugonagrađeni, dok je trećenagrađenom pripalo 15.000 dinara. Oko 700. 000 dinara izdvojeno je za 30 učenika i dve ekipe .

Ove godine Opština Prokuplje nagradila je knjigama i zahvalnicama  997 učenika osnovnih i srednjih škola i to 120 vukovaca, 39 nagrađenih na republičkim takmičenjima, 175 učesnika takmičenja, 655 odličnih učenika završnih razreda i osam đaka generacije.

Treba istaći i to da Opština Prokuplje redovno nagrađuje i studente sa prosečnom ocenom preko 9, te je tako u 2017. godini za ovu namenu izdvojila oko 2,5 miliona dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime