Nagrađeni najbolji prokupački đaci

0

Opština Prokuplje je i ove godine organizovala svečani prijem za đake generacije, vukovce osnovnih i srednjih škola i nagrađene na republičkim takmičenjima u školskoj 2016/17.godini.

Кnjigama i zahvalnicama je nagrađeno 250 učenika, nosioca ovih velikih priznanja, što najbolje govori o tome koliko je naša opština bogata vrednim i talentovanim mladim ljudima.

– Draga deco, vi ste ponos našeg grada i njegova budućnost. Svi mi moramo da poštujemo vaš uloženi trud u osvajanju znanja, vaše pregalaštvo i odricanje na pobedničkom putu. Siguran sam da ovaj uspeh dugujete svojim profesorima, ali i roditeljima, koji su vam sve vreme bili podrška i čiji ste vi, najveći ponos. Danas smo ovde kako bismo istakli vaš uspeh i vas kao najbolje đake i uzor svima nama, jer naša je obaveza da ističemo najbolje i da vas, kao takve, uzimamo za primer generacijam koje dolaze, rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović čestitajući učenicima na postignutim rezultatima i uspehu.

On je dodao da se Opština Prokuplje svih ovih godina trudi da pomogne mladima u učenju i da sredstvima koja izdvaja, nastoji da im bude podsticaj u njihovom daljem školovanju i profesionalnom napredovanju.

– Vi ste ime našeg grada proneli i reprezentovali u najlepšem svetlu širom Srbije, ali za vas i za Prokuplje se čulo i van naših granica. Zato imamo obavezu da vam, kada završite svoje školovanje obezbedimo uslove da se vratite u svoj grad i u njemu živite i stvarate, ali da se njime i ponosite, kao što se on sada ponosi vama, naglasio je Paunović na prijemu u čast najboljih đaka našeg grada.

Ove godine po prvi put Opština Prokuplje je učestvovala na Igrama prijateljstva u Sloveniji i postigla zapažen uspeh. Ekipa koju su činili najbolji đaci i sportisti prokupačkih škola na dostojan način je predstavljala ne samo Prokuplje, već i Srbiju. Ovom prilikom i njima i donatorima koji su im omogućili odlazak na ovo takmičenje uručene su zahvalnice.

Svečanom prijemu, pored direktora škola, roditelja i profesora nagrađene dece, prisustvovali su i načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović i većnici Opštine Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime