Nagradni pesnički konkurs

0

Top Novosti u saradnji sa Književnim klubom „Milutin Uskoković“ u Kuršumliji i ove godine raspisuju treći po redu „Nagradni pesnički konkurs“ na kome učesnike očekuju veoma vredne nagrade!

Prvu nagradu u iznosu od 7 hiljada dinara dodeljuje stručni žiri Književnog kluba „Milutin Uskoković“ Kuršumlija.

Drugu nagradu u iznosu od 5 hiljada dinara dodeljuje takođe stručni žiri Konkursa.

Treću nagradu u iznosu od 3 hiljade dinara dodeljuju Top Novosti a na osnovu glasova čitalaca tako što možete glasati direktno na sajtu (opcija ispod objavljene pesme “sviđa mi se”).

Za troje nagrađenih, knjige poklanja Narodna biblioteka u Kuršumliji.

Svi učesnici radove mogu poslati isključivo elektronskom poštom na imail adresu: [email protected], počevši  od 21. februra do 7. marta. Tema je slobodna.

Potrebno je da poslati pesme ne duže od 24 stiha, otkucane latiničnim pismom u word ili nekom drugom office dokumentu, font 12.

Takođe, učesnici na ovom konkursu treba uz rad (autori mogu poslati po svom izboru jedan rad – jednu pesmu!) da dostave lične podatke: ime, prezime, adresu i kontakt telefon. Lični podaci o učesnicima Konkursa biće poznati samo redakciji. Ukoliko želite da vaši radovi budu potpisani samo inicijalima, ili pseudonimom,  učesnici Konkursa to treba da naznače kada pošalju rad.

Prispeli radovi biće objavljeni na sajtu Top Novosti, u rubrici “Književni kutak” kao i na facebook stranici  8. marta kada i počinje glasanje za najbolju pesmu i odlučivanje stručnog žirija koji čine predsednik Književnog kluba “Milutin Uskoković”, profesor Momčilo Nikolić, sekretar Kluba, književnik Radivoje Pantić i pesnikinja Vesna Paunović Đukić.

Rezultati glasanja, kao i ko su dobitnici vrednih nagrada na osnovu odluke stručnog žirija, biće objavljeni na sajtu Top Novosti 21. marta, na Svetski dan poezije.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime