Nagradni pesnički konkurs Top Novosti

0

Povodom Svetskog dana poezije Top Novosti u saradnji sa Književnim klubom „Milutin Uskoković“ i Narodnom bibliotekom u Kuršumliji raspisuju „Nagradni pesnički konkurs“.

Prvu nagradu u iznosu od 5 hiljada dinara dodeljuje stručni žiri Književnog kluba “Milutin Uskoković”

Drugu nagradu u iznosu od 3 hiljade dinara dodeljuje Narodna biblioteka Kuršumlija.

Treću nagradu u iznosu od 2 hiljade dinara dodeljuju Top Novosti.

Svi učesnici radove mogu poslati isključivo elektronskom poštom na mail adresu: [email protected] od 21. marta do 19. aprila. Tema je slobodna.

Potrebno je da poslate pesme ne budu duže od 24 stiha, otkucane latiničnim pismom u word ili nekom drugom office dokumentu, font 12. Takođe, učesnici na ovom konkursu treba uz rad da dostave lične podatke: ime, prezime, adresu i kontakt telefon. Lični podaci o učesnicima Konkursa biće poznati samo redakciji. Ukoliko žele da njihovi radovi budu potpisani samo inicijalima, učesnici
Konkursa to treba da naznače kada pošalju rad.

Prvu nagradu dodeliće stručni žiri u iznosu od 5 000 dinara koju je obezbedio Književni klub “Milutin Uskoković”.

Pored tri novčane biće dodeljene još tri nagrade u knjigama.

O dobitniku svih, osim prve nagrade, odlučivaće čitaoci Top Novosti tako što će glasati direktno na sajtu – opcija ispod objavljene pesme: “preporučujem” od 20. aprila do 20. maja. Objavljene pesme sa najviše glasova, njih 5 (pet) biće nagrađene na osnovu glasova naših čitalaca.

Prispeli radovi biće objavljeni na sajtu Top Novosti, u rubrici “Književni kutak” kao i na facebook stranici 20. aprila kada i počinje glasanje za najbolju pesmu.

Rezultati glasanja, kao i ko su dobitnici vrednih nagrada biće objavljeni na sajtu Top Novosti 21. maja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime