Nagradni pesnički konkurs – učesnike očekuju vredne nagrade!

2

Povodom Svetskog dana poezije, Top Novosti u saradnji sa Književnim klubom „Milutin Uskoković“ u Kuršumliji raspisuju „Nagradni pesnički konkurs“ na kome učesnike očekuju veoma vredne nagrade!

Prvu nagradu u iznosu od 7 hiljada dinara dodeljuje stručni žiri Književnog kluba „Milutin Uskoković“ Kuršumlija.

Drugu nagradu u iznosu od 5 hiljade dinara dodeljuje takođe stručni žiri Konkursa.

Treću nagradu u iznosu od 3 hiljade dinara dodeljuju Top Novosti a na osnovu glasova čitalaca tako što se možete glasati na facebook stranici Top Novosti, ili direktno na sajtu (opcija ispod objavljene pesme “sviđa mi se”).

Četvrtu nagradu za najčitaniju pesmu na Konkursu u iznosu od 2 hiljade dinara takođe dodeljuju Top Novosti. Ovu nagradu osvojiće najčitanija pesma na Konkursu.

Svi učesnici radove mogu poslati isključivo elektronskom poštom na imail adresu: [email protected], počevši  od 10. do 26. marta. Tema je slobodna.

Potrebno je da poslate pesme ne budu duže od 24 stiha, otkucane latiničnim pismom u word ili nekom drugom office dokumentu, font 12.

Takođe, učesnici na ovom konkursu treba uz rad (autori mogu poslati po svom izboru jedan rad -jednu pesmu!) da dostave lične podatke: ime, prezime, adresu i kontakt telefon. Lični podaci o učesnicima Konkursa biće poznati samo redakciji. Ukoliko želite da vaši radovi budu potpisani samo inicijalima, ili pseudonimom,  učesnici Konkursa to treba da naznače kada pošalju rad.

Prispeli radovi biće objavljeni na sajtu Top Novosti, u rubrici “Književni kutak” kao i na facebook stranici  27. marta kada i počinje glasanje za najbolju pesmu i odlučivanje stručnog žirija koji čine predsednik Književnog kluba “Milutin Uskoković”, profesor Momčilo Nikolić, sekretar Kluba, književnik Radivoje Pantić i pesnikinja Vesna Paunović Đukić.

Rezultati glasanja, kao i ko su dobitnici vrednih nagrada na osnovu odluke stručnog žirija, biće objavljeni na sajtu Top Novosti 11. aprila.

 

2 KOMENTARA

    • Propozicijama je određeno da dužina poslate pesme ne prelazi 24 reda zbog loših iskustva kada su ranije, na ranijim konkursima stizali radovi na više strana. Jedna pesma od jednog autora može biti objavljena na Konkursu.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here