Najava spektakla „Majstor i Margarita“

0

Danas je na konferenciji za novinare u sali Bioskopa „Toplica“ najavljen početak rada na ozbiljnom projektu, predstavi „Majstor i Margarita“.

Predstavu priprema nekoliko domova kulture iz regiona, pre svega Dom kulture Prokuplje, zatim Niški kreativni studio, Niški kulturni centar, Kulturni centar Aleksinac i Kulturni centar Bela Palanka.

Pripremu predstave podržalo je Ministarstvo kulture sa 150 000 dinara, a prema rečima reditelja i dramaturga Srđana Živkovića, projekat vredi preko milion dinara. On je na dramatizaciji romana radio dve godine.

– Ovaj roman je kompleksan, ima svoj mistični, magični, religiozni i politički aspekt, a mi ćemo se potruditi da sva ta viđenja predstavimo na način na koji je to moguće u pozorištu, rekao je Srđan Živković.

Ono što će ovu predstavu učiniti pravim spektaklom jesu neobični elementi za pozorište, vatra, dim, fantastična scenografija, a sve slike u predstavi najavljivaće i seći plesni ansambl Kulturnog centra Bela Palanka.

– Mislimo da će predstava imati dobar prijem kod publike, zbog mističnih i političkih elemenata. Ovo je naš pokušaj da vratimo klasike u pozorište. Zapravo, to je naša obaveza kao radnika kulture da klasike dovedemo na mesto koje im pripada, rekla je Biserka Milosavljević, organizator predstave.

U predstavi će glumiti glumci iz Niša, Prokuplja, Bele Palanke i Aleksinca, tako da će imati četiri premijere: u Prokuplju, u Beloj Palanci, Aleksincu i Nišu.  Prva premijera biće u Prokuplju i najavljuje se za kraj ove godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime