Učenici Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani imali su neobičan čas iz građanskog vaspitanja. Prkoseći snegu i niskim temperaturama, učenici su sa svojom nastavnicom i pedagogom napravili Sneška Belića.

Inače, prepoznatljive u svojoj školi kao izvrstan tandem, nastavnica muzičke kulture Gordana Stanković i pedagog Tanja Ljubić Ilić danas su ponovo okupirale učenike oko jedne zanimljive ideje. Tako su zajednički ostvarili zamisao: napraviti Sneška Belića za jedan školski čas.

– Trudimo se da pobegnemo od suvoparnog u nastavi. Ideja je nastala spontano, a glavna motivacija je bila: Pobedimo viruse, obuci se slojevito i na sneg! Obnovimo tradiciju uz savete pedagoga. Nama je prosto neverovatno da su današnja deca zaboravila na grudvanje, na Sneška Belića i zato smo rešile da ih podsetimo. Rezultat je pokazao da im nije trebalo mnogo da se sete, kaže nastavnica Gordana.

Ideje da ukrase Sneška Belića nisu falile, pa je tako novi čuvar školskog dvorišta očas posla dekorisan različitim čepovima od flaša, dugmićima i šargarepom. Oko Gospodina Sneška, kako su učenici prozvali svoje delo od snega,  okupilo se mnogo pozitivne energije i zdravog dečijeg smeha. Pedagog i nastavnica kažu da je to najbolji rezultat koji se može postići na času građanskog vaspitanja.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here