Najbolja vina dolaze iz prokupačke vinarije “Aranđelović 1920”

0

Na šestom međunarodnom vinskom sajmu “Župa 2017”, porodična vinarija “Aranđelović 1920” iz Prokuplja, osvojila je šest medalja za svoja vina – jednu zlatnu, četiri srebrne i jednu bronzanu, i ukupno treće mesto.

Zlatnu medalju osvojili su za “Vranac Samotok 2015”, srebrne medalje za “Prokupac Barrique 2016”, “Vranac 2016”, “Pinot Noar 2016 i “Toplički Bermet Plotun 2015, a za “Rose Prokupac 2016” bronzanu medalju.

Nagrade su osvojene u konkurenciji pedesetak vinaraja iz regiona, Srbije, Crne Gore, BIH, Bugarske, Slovenije i Rumunije.

– Vina su ocenjivali vrhunski vinski stručnjaci. Porodična vinarija “Aranđelović 1920” iz Prokuplja je učestvovala na ovom sajmu šesti put i ostvarila veliki uspeh osvajanjem šest medalja i ukupno treće mesta iza renomiranih vinarija Budimir i vinarija Ćisić. Za svoje najčuvenije vino “Vranac Samotok 2015” osvajamo već treći put uzastopno zlatnu medalju, što potvrđuje da imamo najbolji Vranac u Srbiji, navode u ovoj prokupaškoj vinariji.

Inače, porodična vinarija “Aranđelović 1920” se nalazi na samo 500 metara od centra grada, na brdu Sokolica i proizvodi vina iz svog starog vinograda od 1920. godine kroz četiri generacije vinogradara i vinara.

Vina se proizvode na tradicionalan srpski način i uz primenu savremenih enoloških metoda kao i uz konstantnu proveru i analize stručnjaka iz visoke poljoprivredne škole iz Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime