Najbolji filmovi sa Prokupačkog festivala u Beogradu

0

Najbolji filmovi sa prošlogodišnjeg Prokupačkog festivala kratkog filma prikazani su u Domu kulture Studentski grad u Beogradu. Ovom prilikom uručene su i nagrade predstavnicima ambasada zemalja čiji su autori osvojili priznanja, ali nisu bili u mogućnosti da ih do sada preuzmu.

Organizatori Žikica Jovanović i Dejan Dabić  su između ostalog sinoć ispričali istoriju ove izuzetno značajne manifestacije za deo Srbije iz koje dolaze.

– Drago mi je da nastavljamo da rastemo kao Festival iz godine u godinu. Sve više ljudi čuje za nas i naš grad, a u prilog tome idu i ove projekcije koje su okupile mnoge značajne ljude iz sveta filma, ali i predstavnike ambasada. Pored toga sve više i više autora dostavlja filmove na Prokupački festival kratkog filma, a ove godine je ta brojka premasila 4000 filmova sa svih krajeva sveta, rekao je direktor Festivala Žikica Jovanović.

Šesti Prokupacki festival kratkog filma odrzaće se od 4. do 7. maja. Kao i do sada, imaće pet kategorija, kratki igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni i domaći film, a iz Film kluba Prokuplje najavljuju novine što se tiče lokacija na kojima će se prikazivati filmovi ove godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime