Najbolji na konkursu “Krv život znači”

0

Opštinska organizacija Crvenog krsta Prokuplje dodelila je nagrade deci iz prokupačkih osnovnih i srednjih škola, koja su učestvovala na literarnim i likovnim konkursima, koje je ova organizacija raspisala povodom Nedelje Crvenog krsta.

– Ove godine veći broj radova stigao je za likovni konkurs. Nagradili smo decu u dve kategorije od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog. Imamo odličnu saradnju sa svim prokupačkim školama, te smo iz tih razloga rešili da nagradimo i direktore koji sarađuju sa Crvenim krstom, ali i nastavnike, koji podstiču decu na kreativan rad, rekla je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dušica Dinić.

Najbolji likovni rad među decom od prvog do četvrtog razreda naslikala je Jana Vulić iz Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, drugoplasirani je Mihajlo Josifović iz iste škole, a trećeplasirana Emilija Ristić iz škole „Nikodije Stojanović Tatko“. Među starijim učenicima za najlepše naslikan rad proglašen je rad Katarine Nikolić, drugoplasirani je Milice Pavlović, a trećeplasirani rad je Emilije Tomašević. Sve tri su iz Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“.

Na ovom konkursu među starijim učenicima najbolje u literarnom stvaralaštvu bile su prvoplasirana Ana Stevanović i drugoplasirana Katarina Stojanović iz Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, dok je treće mesto pripalo Sari Asanović iz Osnovne škole „Sveti Sava“. U mlađem uzrastu najlepše su pisali Maša Spasić iz škole „Tatko“, Nemanja Babić iz „9. oktobra“ i Emilija Radisavljević iz škole „Mirko“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime