Najbolji poznavaoci istorije kod predsednika na prijemu

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović priredio je prijem za učesnike turnira u društvenim igrama „Proboj Solunskog fronta“ i „Bitka na Drini“, ali i za one koji su najlepše slikali i pisali na temu „Toplički junaci u borbi za slobodu“. Najbolji na turniru plasirali su se na međunarodno takmičenje, koje će biti održano u Beogradu 15. septembra na dan proboja Solunskog fronta.

Najbolji takmičari u igrici „Bitka na Drini“ bili su Matija Mamontov i Konstantin Mladenović, drugo mesto pripalo je Nataliji Krstić i Ivi Jovanović, a treće Uni Tomić i Bošku Kokoviću. U igrici „Proboj Solunskog fronta“ prvo mesto osvojili su Nikolina Đokić i Katarina Pejić, drugo Veljko Zlatković i Aleksa Nestorović, a treće Nikola Vranić i Stojan Ivanović.

Oni koji su najlepše pisali na temu „Toplički junaci u borbi za slobodu“ bili su Jana Jovanović, Milica Radovanović i Milica Prolović, dok su najlepše slikali Sofija Jovanović, Milica Babić i Danilo Popović.

-Vi ste danas veliki pobednici, jer ste u društvenim igrama, koje su vezani za našu istoriju, pokazali da ste najbolji. I vi ste potomci slavnih topličkih junaka i time treba da se ponosite, a mi ćemo se uvek truditi da vas podržimo u svemu što radite i pokazujete odlične rezultate, jer vi ste naša budućnost – rekao je predsednik Simonović.

Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Nagrađeni učenici, ali i prokupačke škole su dobili po jedan komplet igrica, kako bi se spremili za takmičenje za narednu godinu. Inače, igricu „Proboj Solunskog fronta“ prvi su imali priliku da odigraju upravo prokupački učenici na jučerašnjem turniru.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime