Najboljim pesnikinjama podeljene nagrade

0

Sinoć je Kuršumlija bila centar lepe pisane reči. Nakon objavljivanja rezultata konkursa, koji su, sada već tradicionalno Književni klub “Milutin Uskoković” i Top Novosti organizovali, dodeljene su nagrade pesnikinjama iz Niša, Prokuplja i Kuršumlije.

– Poezija je kraljica književne reči i ne trpi izmišljanja, i jedino tako se prenese i shvati baš onako kako treba, kazala je na početku ove svečanosti predsednica stručnog žirija, Vesna Paunović Đukić koja je nagrađenima podelila nagrade.

Nakon dodele nagrada, nagrađeni učesnici a i članovi žirija, kazivali su svoje stihove.

U vatrometu poezije, u nekonvencionalnoj atmosferi pljuštali stihovi poput kiše koja je padala nad gradom. Uživali su svi prisutni na ovoj književnoj večeri sa povodom u društvu divnih dama i pesnikinja koje su oko sat vremena recitovale stihove pesama.

Inače, prva nagrada na „Pesničkom nagradnom konkursu“ u iznosu od 7.000 dinara dodeljena je Zorici Ivanović iz Prokuplja za pesmu „Daleko je sutra“. Stručni žiri je je drugu nagradu u iznosu od 5.000 dinara dodelio Radici Gavrilović iz Kuršumlije za pesmu „Sve boje noći“.

Treću nagradu na ovom pesničkom konkursu, a na osnovu glasova čitalaca Top Novosti dobila je Jelena Filipović iz Žitorađe za pesmu „Ljubav zna da boli“ u iznosu od 3.000 dinara.  Četvrtu nagradu kao najčitaniju pesmu na „Nagradnom presničkom konkursu“ osvojila je Marija Tonić iz Niša za pesmu „Noć kada su goreli vekovi“ u iznosu od 2.000 dinara.

Stručni žiri takođe je doneo odluku da dodeli pohvalnice za autore sledećih pesama koje su objavljene na ovom konkursu:

„Rukopis večnosti“, autora Radojice Perišića iz Nove Varoši, „Ti…“, autorke Tatjane Ilić iz Kruševca, „Sve sa tobom hoću“, autorke Vanje Miletić iz Kuršumlije, „Vrisak“, autorke Jelene Đorđević iz Prokuplja, „Marija Magdalena“, autorke Milene Perić iz Prokuplja, „Trag“, autorke Slađane Milutinović iz Kuršumlije i „Predgrađe“, autorke Jovane Stojanović iz Gornje Toponice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime