Najčudniji tretmani u potrazi za lepotom

0
crna-žena-plave-oči-crveni-karmin
Pixabay.com

U potrazi za lepotom, dame su veoma uporne. Da bi uspele da se domognu mladolikoh izgleda, u stanju su da probaju sve, ali bukvalno sve, čak i neke veoma bizarne stvari. U današnje vreme granice su dosta pomerene i mere gotovo da nema ni u čemu.

Ipak, nije to slučaj samo sa našim vremenom. I u prošlosti su žene, u nedostatku sredstava za ulepšavanje, zaista hrlile ka mnogim veoma problematičnim stvarima, za koje se verovale da će ih ulepšati. Želja sa lepotom i mladošću je univerzalna, ne poznaje vreme.

Evo nekih od najčudnijih stvari koje su dame koristile ili koje sada koriste kako bi „zamrznule” svoju lepotu.

Krvarenje za lepši ten

Već zvuči odvratno. Jedna priča je iz prošlosti, a jedna je danas veoma aktuelna. Naime, u prošlo vreme bilo je veoma popularno imati bledu, čak prozirnu kožu. Ona je odavala utisak otmenosti, plave krvi. Smatralo se da žene koje su blede i bele ne izlaze na sunce da rade teške ratarske poslove. Sve suprotno današnjem vremenu kada je ultimativni trend biti preplanuo, naravno, ne zbog poljskih radova.

Zato su žene, da bi postigle taj bledoliki ten ponekad puštale sebi krv, pravile posekotine. Razlog vam je već jasan, anemija. Što je anemičnija, devojka je bleđa u licu. Naravno, ima manje snage i može imati manjak gvožđa, što je loše po zdravlje, ali to ženama nije bilo važno.

Vampirski tretman

Tretman koji ima takođe veze sa krvlju prva je promovisala u modernom sveti Kim Kardašijan. Ona se podvrgla takozvanom vampirskom tretmanu koji podrazumeva ubrizgavanje sopstvene krvi u lice. Zvuči veoma čudno, ali je tako.

Prvo se vadi krv, kao za transfuziju, zatim se iz nje izoluju trombociti, a onda se ta krv specijalnim iglicama ubrizgava u lice. Oni koji praktikuju ovaj tretman kažu da krv poboljšava sintezu kolagena i da se zbog toga koža zaglađuje, biva lepša.

Ljudska placenta protiv bubuljica

Među poznatima je veoma popularan tretman za čist, porcelanski ten koji se pravi ni od čega drugog, nego od ljudske placente.

Znate da se iz nje izdvajaju i matične ćelije, pa verovatno ima veze što se baš delovi ovoga uzimaju za pravljenje specijalne maske za lice, koja papreno košta, a za koju se tvrdi da ima trostruko bolji efekat. Da, deluje tri puta duže nego obične maske. Zato je brojni elitni saloni i imaju u svojoj ponudi.

akne-lice
Pixabay.com

Ako vam je ovo previše bizarno ili previše papreno za džep, znajte da i dalje postoje dobri proizvodi protiv bubuljica koji spašavaju stvar.

Pijavice za detoksikaciju

Neke od bogatih dama imaju još jedan zanimljiv način kako da čitavo svoje telo učine lepšim i zategnutijim. Legnu u kadu punu pijavica i provedu tamo određeno vreme.

Znamo da deluje zastrašujuće da se potopite zajedno sa ovakvim organizmima, za koje se zna da piju čovečiju krv kada se zalepe za njegovo telo. Baš u tome i jeste caka. Mnogi smatraju da na taj način pijavice popiju i toksine iz njihovog organizma, pa su onda oni zdraviji i lepši. Stvarno bizarno, zar ne?

„Ulepšavanje” pomoću arsenika

Otrov kojim se čuvena Ema Bovari ubila nekada se koristio za ulepšavanje. Da, zvuči začuđujuće, ali su dame pile male količine arsenika, a evo i zašto.

Naravno, to su bile male količine, svega nekoliko kapi jer se smatralo da je ovaj otrov eliksir mladosti i da pomaže u tome da koža bude jedrija i zategnutija. Kako se posle nekog vremena stvarala tolerancija na njega, tako su dame povećavale količinu, pa su  umirale od trovanja aresinikom. Naravno, on ima kancerogeno dejstvo, zato nikako ne bi smeo da se nađe u ovakvoj vrsti upotrebe. Danas, naravno, to i nije slučaj.

Porcelan u lice

Verovatno ste sada pomislili kako se na lice lepe parčići neke keramičke vaze. Ipak nije tako, ali smesa koja ide u lice zapravo i ima veze sa keramikom. To su keramički kristali, inače jako skupi, a koriste se i u stomatološke svrhe, za nameštanje zuba.

Sve se češće aplikuju i u lice, stvarajući taj izgled porcelanske lutke, na koji su mnoge žene ponosne, a koji mnogi od nas sa pravom smatraju bizarnim trendom. Kažu da on podstiče proizvodnju kolagena, ali i lice tako zateže, da je bolji od bilo kog botoksa i filera koje smo navikli da viđamo.

Izmet sove kao piling

Mislili ste da ste sve već čuli, ali niste da se izmet neke vrste ptica koristi kao piling za lice. Zašto baš sova, to nismo otkrili. On, kažu, deluje kao enzimski piling jer nagriza i podstiče ljuštenje određenih delova lica. Samo ljuštenje, naročito ako nije agresivno, može biti odlično za rast nove kože i obnavljanje.

Naravno, verovatno se radi o sovama koje se čuvaju u kavezima i koje se neguju baš zato da bi se njihov izmet koristio u poznatim salonima. Bilo kako bilo, ovo je čudan način nege.

Dezinfekcija mokraćom

Za kraj smo ostavili jedan tradicionalan, a veoma začuđujuć tretman, koji podrazumeva korišćenje sopstvene mokraće. Dobro, čudan je slaba reč, prava je – bizaran. Naime, za zarastanje rana, ali i brojnih bubuljica na telo, potrebno je da se mokraća nanese na tufer i da se njome deznfikuje lice ili mesta na telu.

To ne bi trebalo da bude nečija tuđa mokraća, samo sopstvena i eventualno mokraća bebe, a razlog su bakterije koje se mogu naći u tuđoj mokraći. Ona donose štetu, a ne korist onome ko bi je upotrebio.

Sve za lepotu

Ovo su samo neki od čudnih, čak i bizarnih načina da se dosegne lepota. Pitanje je: Da li su svi ovi načini potrebni i da li ljudi rade i čudnije stvari kako bi održali lep izgled? Bilo kako bilo, držaćemo se standardnih procedura za ulepšavanje.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here