Nakon poplava Kuršumlija je još uvek bez pijaće vode

  0

  Iako se reka Toplica polako povlači u svoje korito nakon jučerašnjeg izlivanja, opasnost od poplave još uvek nije u potpunosti otklonjena. Voda je plavila dvanest stambenih objekata, dok je i iz predostrožnosti obustavljeno vodosnabdevanje.

  Prema rečima predsednika Opštine Kuršumlija Vojimira Čarapića, u više kuršumlijskih naselja nadošla voda je poplavila podrumske prostorije u dvanaest stambenih objekata i deset pomoćnih prostorija.

  – Iz predostrožnosti je obustavljeno vodosnabdevanje u Kuršumliji. Čekaju se rezultati uzoraka vode iz više bunara kuršumlijskog vodovoda od strane Instituta za javno zdravlje iz Niša nakon čega se očekuje postopena obnova snabdevanja pijaćom vodom. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća sa teškom mehanizacijom nalaze se na terenu i uklanjaju uglavnom odrone koji su nastali na više putnih pravaca, pa je tako jutros ponovo uspostavljen saobraćaj na liniji Kuršumlija – Lukovska banja, kazao je Čarapić

  Opština Kuršumlija formirala je komisiju koja će nakon obilaska terena proceniti nastalu štetu, ali se radi o veoma velikim površinama koje su poplavljene na široj teritoriji kuršumlijske opštine.

  Usled poplava, u Kuršumliji je sinoć uvedena vanredna situacija, a reka Toplica se u jednom trenutku izlila u više kuršuimlijskih naselja plaveći stambene objekte.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime