Naranžastim svetlom i kulturom protiv nasilja

3
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Dan borbe protiv nasilja 25. novembar u Prokuplju će biti obeležen početkom posebnog narandžastog osvetljenja zgrade Doma kulture, koje  će trajati do 10. decembra – Dana ljudskih prava. Ovo je inicijativa Opštine da se i Prokuplje priključi ostalim gradovima u Srbiji i da se skrene pažnja na to koliko je borba protiv svake vrste nasilja važna i neophodna.

Početak narandžastog osvetljenja ispratiće i predavanje o borbi protiv nasilja.

– Mi kao društvo moramo naći način da se protiv nasilja neprestano borimo svim raspoloživim načinima i sredstvima. Zahvaljujemo se Opštini što je baš naša zgrada odabrana za ovu akciju – kaže direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

“16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” je globalna, svetska kampanja koja se obeležava u više od 100 zemalja. Kampanja počinje 25. novembra – Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra – Međunarodnim danom ljudskih prava.

U susret ovoj akciji večeras se u Domu kulture održava i književno veče pod nazivom “Narandžasti pesnički vrisak”, čija je tema takođe posvećena borbi protiv nasilja. Iako nije organizaciono u vezi sa inicijativom Opštine, u ovoj kulturnoj ustanovi kažu da je to samo način da što većim brojem događaja posvećenim ovoj temi doprinesu borbi protiv nasilja.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime