Nastavlja se projekat “Poštuj tuđu različitost” seminarima za Rome

0

Udruženje građana „Omladinska inicijativa Blace“ u okviru redovnih aktivnosti na projektu „Poštuj tuđu različitost“ realizuje set edukacija za mlade Rome i Romkinje uzrasta od 15 do 40 godina o diskriminaciji, toleranciji, poštovanju principa jednakosti i ravnopravnosti.

Povodom toga, u sve četiri opštine Topličkog okruga (Blace, Prokuplje, Kuršumlija i Žitorađa) od 24. do 27. januara 2015. godine biće održani seminari iz ovih oblasti, sa ciljem da se unapredi status i položaj mladih Roma i Romkinja u društvu.

Svi zainteresvani za učešće na seminarima mogu popuniti prijavni formular na sajtu www.oiblace.org ili na fejsbuk stranici Omladinska inicijativa Blace najkasnije do 21. januara 2015.godine.

Nakon uspešnog pohađanja obuke, autori najbolje ocenjenih omladinskih inkluzivnih akcija biće nagrađeni sa po 50.000 dinara za realizaciju svoje akcije.
Za sva dodatna pitanja možete obratiti projektnom timu na brojeve telefona 062/84-63-216 i 069/50-02-203 ili na [email protected]

Projekat finansijski podržava Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, u okviru Programa za projekte udruženja radi unapređenja položaja i statusa Roma u Republici Srbiji. U realizaciju projekta aktivno su uključene Kancelarije za mlade svih opština Topličkog okruga, a značajnu podršku pružaju i organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih i manjinskih prava: Udruženje Roma „Blace“ iz Blaca, Udruženje Roma „Carina“ iz Prokuplja, Udruženje Roma „Rom“ iz Kuršumlije, Udruženje „Centar za razvoj romskih resursa“ iz Žitorađe, Udruženje „Intermedia“ iz Blaca, kao i lokalni kordinator za romska pitanja u Kuršumliji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime