Nastavljena saradnja Dnevnog boravka i učenika

0

Učenici i profesori Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” posetili su Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju“Sunce” u prokupačkom selu Vodice i zajedno sa korisnicima ustanove učestvovali u sadnji povrća u plasteniku.

Ovo je četvrti put kako škola zajednosa korisnicima Dnevnog boravka učestvuje u poljoprivrednim radovima.

Defektolog u ustanovi “Sunce” Ivana Ugrenović rekla je da su oni iz sopstvenih sredstava, i uz pomoć pojedinih donatora, obezbedili repromaterijal za plasteničku proizvodnju paradajza, paprike i krastavaca.

– Osnovni cilj saradnje korisnika i učenika je psihosocijalna i funkcionalna rehabilitacija dece sa smetnjama u razvoju, kao i očuvanje i unapređenje potencijala dece, izjavila je ona i zahvalila se učenicima i profesorima Poljoprivredne škole na dosadašnjoj uspešnoj saradnji.

Ugrenovićeva je podvukla da su deci veoma interesantni radovi u plasteniku oko uzgajanja povrća, a da se posebno raduju berbi.

– Učenici su sa zadovoljstvom prihvatili da dođu u Vodice i pomognu svojim vršnjacima u sadnji poljoprivrednih kultura, rekao je profesor Slobodan Krsmanović i naglasio da oni tokom godine obilaze plastenik i pružaju neophodnu stručnu pomoć.

Učenica IIIrazreda poljoprivredne škole Anđela Stojanović naglašava da se đaci, tokom zajedničke sadnje,druže sa decom iz Dnevnog boravka „Sunce“.

– Volela bih da deca iz Dnevnog boravka posete našu školu, obiđu učionice, pekarsku radionicu, školsku ekonomiju i druže se sa našim đacima, izjavila je ona.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime