Nedeljni horoskop od 9. do 15. decembra

0

OVAN
Veoma ste aktivni u događajima na poslovnoj sceni jer želite da poboljšate svoju poziciju. Iako umete da procenite poslovnu situaciju, vaša snalažljivost u nastupu pred saradnicima donosi samo kratkoročne efekte. Važno je da upotrebite praktično iskustvo i da pravilno zaštitite svoje poslovne interese.
Komunikacija sa voljenom osobom često je opterećena razmiricama i sukobima. Bolje je da neke stvari mudro prećutite nego da zagovarate dijalog koji vodi ka raspirivanju “niskih” strasti. Potrebna vam je emotivna distanca, jer preosetljivo reagujete čak i na sitnice. Mladi i zaljubljeni Ovnovi mogu da naprave pogrešnu procenu situacije zbog strasti i zaslepljenosti.

BIK 
Iznenadne promene ili novi događaji na poslovnoj sceni remete vaš svakodnevni ritam, ali i pored toga delujete vrlo energično i ne odustajete od zacrtanih ciljeva. Najvažnije je da ispoštujete zadate rokove i da pridobijete nečije poverenje. Entuzijazam sa kojim nastupate pred okolinom pokazaće višestruku korist. Tokom ovog perioda očekujte novu poslovnu ponudu.
Harmonija koja vas prati u porodičnom životu i u odnosu sa voljenom osobom pozitivno deluje kako na vaše ponašanje tako i na izgled. U skladu sa emotivnim afinitetima uživajte u nečijem društvu, bez opterećenja o suvišnim “pravilima” ili predrasudama o zajedničkoj sreći.

BLIZANCI
Pokušavate da promenite neka ustaljena pravila na poslovnoj sceni, ali okolina nije zainteresovana da podrži vaše ideje. Neko od saradnika predstavlja glavnu smetnju za realizaciju vaših poslovno-finansijskih namera. Ipak, ne dozvolite da to utiče na vašu kreativnost i rasuđivanje.
Događaji koji vas očekuju u ovom periodu biće vrlo prijatni i bitno će unaprediti vaš odnos sa voljenom osobom. Dovoljno ste snalažljivi da ostvarite različite emotivne kontakte i iskustva, ali ne volite da ste na meti bilo čijeg ispitivanja. Najbitnije je da ulepšate odnos sa voljenom osobom, a period je izuzetno povoljan za one Blizance koji su u vezi sa Lavom ili Ovnom.

RAK
Naporan period za one koji se nisu na vreme organizovali ili nisu spremni da preuzmu odgovornost, naročito finansijsku. Neko ima nešto protiv vas i to će dokazivati na način koji vam neće odgovarati. Bićete u prilici nekom da pokažete koliko ste lojalni i spremni da se posvetite poslu. U ovom periodu očekuje vas unapređenje ili uvećanje prihoda, zahvaljujući posredovanju Jarca ili Škorpije. Važno je da svoj profesionalni stil i vrednosne kriterijume prilagođavate zajedničkim interesima.
Vaš emotivni zanos budi nove ideje i podstiče želju da se oprobate u drugačijim situacijama. Ali, da biste zablistali u nečijem društvu potreban vam je dobar podsticaj da izrazite misli i osećanja.

LAV
Iako vam se ne dopada nečije mišljenje, najbolje bi bilo da ga prihvatite dostojanstveno i bez suvišnih pitanja. Ne možete da pravite prelazne kompromise koji nisu u skladu sa vašim moralnim načelima, a kasno je da ispravljate svoje propuste ili menjate poslovnu strategiju. Kreativnu energiju usmerite u korisnom pravcu i strpljivo sačekajte na odgovarajuće uslove.
Svoja osećanja ne možete da podvedete pod “razumna merila”, ali to vam neće smetati da ostvarite ljubavne namere. Vaše ponašanje na najbolji način odslikava ljubavno zadovoljstvo ili raspoloženje koje osećate u nečijem prisustvu. Važno je da sledite svoj “unutrašnji glas” ili instinkt. Slobodni Lavovi najverovatnije će ući u novu vezu.

DEVICA
U nekim iznenadnim situacijama na poslovnoj sceni morate da delujete vrlo trezveno, jer u stanju rezignacije moguća je pogrešna procena, a može doći i do tenzije među saradnicima. Ponekad postoje problemi koji zahtevaju fazu kreativne inkubacije pre nego što se iskristališe dobra odluka.
Sa ljubavnim partnerom često menjate raspoloženje, što stvara dodatnu nervozu i nesigurnost. Umete da postavljate stroge kriterijume i nemate dovoljno razumevanja za nečije slabosti ili propuste u ponašanju. Vaš ljubavni život ne bi trebalo da zaokuplja pažnju javnosti, zato budite diskretniji u ponašanju.

VAGA
Privlači vas ideja o novim profesionalnim mogućnostima, različitim povlasticama i društvenom prestižu. Vaše ideje se uklapaju u zajednički interes, saradnici vam veruju i rado prepuštaju vodeću ulogu. U ovom periodu bićete veoma uspešni i efikasni u poslovnim dogovorima. Na vaše samopouzdanje dodatno utiču pozitivni komentari i utisak koji ostavljate na druge.
Ponekad partner ume da poremeti vaš emotivni ritam ili raspoloženje, ali vi ne želite da se pomirite sa sporednom ulogom. Na sreću, umete da se orijentišete prema kreativnim sadržajima i novim izvorima radosti. Moguć je početak nove veze sa osobom koja se bavi umetnošću.

ŠKORPIJA
Nalazite se u sjajnoj psihofizičkoj formi i imate vrlo ambiciozne poslovne planove. Uz određenu mudrost i sa dobro osmišljenim potezima lako možete da ostvarite svoje poslovne namere. Škorpije koje se bave privatnim poslom očekuje period promena, odnosno nešto značajno moglo bi da vas inspiriše da napravite zaokret na poslu, ali vam je neophodna podrška osoba iz okoline.
Stalo vam je da održite romantičnu sliku u odnosu sa bliskom osobom. Ponekad vaša emotivna inspiracija prevazilazi nečija skrivena maštanja. Uznemirenost koju često osećate ne bi trebalo da doživljavate kao odraz slabosti, već kao dodatni impuls. Delujete spokojno samo kada oko sebe vidite srećna i zadovoljna lica.

STRELAC
Delujete vrlo energično u situacijama kada branite svoje poslovne ciljeve, ali nemate dovoljno koncentracije da se posvetite detaljnoj analizi događaja. Najvažnije je da što racionalnije koristite i energiju i vreme. Nekome je stalo da vas ubedi da bi trebalo zajedno da radite, a verovatno se radi o Ovnu, Lavu ili drugom Strelcu. Moguć je posao u velikoj firmi koja posluje sa strancima.
Nedostaje vam dobar uvid u stvari kojima se bavi ljubavni partner, jer svako od vas je zaokupljen svojim interesnim sferama i planovima. Komplimenti koje dobijate od nekog sa strane navode vas na pogrešna očekivanja. Nažalost, neko ne može da vam priušti željeni vrhunac u emotivnom ili strasnom kontaktu.

JARAC 
U proceni novih događaja na poslovnoj sceni prati vas osećaj neizvesnosti, ali potrebno je da aktivno učestvujete u različitim pregovorima. Ne krijete da imate velika očekivanja, međutim, primećujete da saradnici često menjaju mišljenje. Tokom ovog perioda najbolje bi bilo da se oslonite na svoj praktičan duh i sposobnost analitičkog rasuđivanja. Vaše poslovne ideje koje su neopravdano odbijene pre dva meseca uspećete da realizujete sredinom nedelje.
Ljubavni odnos nije preterano idiličan, ali to vam neće smetati da se okolini predstavite u pozitivnom svetlu. Ukoliko smišljeno igrate na kartu “emotivnog rizika”, onda osmislite i neku rezervnu varijantu. U društvu bliske osobe povremeno bi trebalo da koristite i neke “skrivene adute”.

VODOLIJA
Stalo vam je da budete zapaženi u poslovnim krugovima i smišljeno isprobavate nove strateške poteze. Ali, sve ima svoju cenu i razumnu granicu do koje vam je dozvoljeno da improvizujete. Neko će vam jasno pokazati da od vas očekuje da pružite više nego do sada. Što se finansijske situacije tiče možete očekivati poboljšanje.
U ljubavnom životu uglavnom se upravljate prema svojim emotivnim impulsima i potrebama, pa se često dogodi da izaberete pogrešan trenutak da partneru ili osobi koja vam se dopada saopštite neke važne odluke. Potrebno je da pronađete “skladniju formulu” koja vodi ka emotivnom razumevanju i zbližavanju, jer partner sa primetnim negodovanjem sluša vaše ideje.

RIBE
Imate dobar predosećaj kada treba da pokrenete veću akciju i na osnovu intuicije donosite ispravne odluke. U dogovoru sa saradnicima na lak način možete da ostvarite svoje interese. Bilo bi dobro da proširite svoja profesionalna interesovanja.
Kada su osećanja i razum u raskoraku moguće su pogrešne procene u pogledu ljubavnog raspleta. Negativna tenzija koja postoji između vas i voljene osobe, trebalo bi da vas pokrene na novo ljubavno zbližavanje. Učinite sve što je potrebno da usrećite blisku osobu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime