Nema ekonomskog razvoja Toplice bez jakog političkog lidera

26

Danas, a i mnogo godina unazad većina građana se sa pravom pita zašto nema ekonomskog razvoja Toplice? Zašto nema inevesticija? Zašto se ne ispunjavaju data obećanja?

Mislim da je odgovor sasvim jasan, Toplica nema jakog političkog lidera(e) ili uticajnu osobu koja može doprineti, da jedna od političkih odluka bude razvoj Toplice.

Ne može se reći da Toplica nema uticajne ljude na političkoj sceni Srbije, sada ih ne treba nabrajati jer ih svi već znaju, ali trebamo se zapitati zašto niko ne doprinosi razvoju našeg kraja? U čemu je problem?

Možda odgovore treba potražiti u lokalnim političarima, koji po svemu sudeći nemaju dovoljno kredibiliteta i uticaja u svojim stranačkim organizacijama, već su samo nemi posmatraci na svojim stranačkim skupovima, pa zato ne mogu ni jedan posao da završe u višim državnim institucijama i kod svojih partijskih drugara, a sa druge strane oni i koji dobiju podršku naroda, i napreduju u stanačkoj hijarahiji i državnim institucijama, veoma brzo zaborave ko ih je podržao i glasao, već gledaju da se što pre dočepaju boljeg položaja u Beogradu i obezbede stambeno pitanje.

Zato nema razvoja Toplice, sve dok se ne profiliše novi politički lider(i) kome će na prvom mestu biti Toplica, razvoj svih Topličkih opština i interes naroda, a ne svoj lični interes i partijska karijera. Kao što izreka kaže „Svako ljudsko biće je kreator svoje sudbine“.

Inače, ko se iole interesuje za politiku i bavi politiko, zna da su sve „Ekonomske odluke političke,a političke odluke ekonomske“, to je i napisao  profesor Veselinom u svojoj knjizi Politička ekonomija, koja se izučava na fakultetima.

Znajući sve to pojedini  interesenti za politiku bi trebalo da zaključe da nema ekonomskog razvoja bez političke stabilnosti i jake političke podrške.

(Autor: Nikola Dragović, poltikolog)

26 KOMENTARA

 1. Poznajem jednog profilisanog političkog lidera, kome je Toplica u srcu i u velikom vodstvu u odnosu na karijeru, ta ljubav ga u mladim političkim godinama najviše i usporava u karijeri, ali njemu to nije bitno…
  Nadam se samo da će pronaći još sličnih njemu i uspeti da nešto promeni za našu Toplicu i Kosanicu…

  • Evo zasto Toplica ostaje u bedi: ,, Poznajem jednog, koji ce nekada, na neki nacin… Nadamo se da cemo mozda pronaci slicne njemu koji ce valda uspeti da promene NESTO,,. Mi dozvoljavamo da neki dodju i sa onima koji im se prikljuce, prospu tone obecanja a zatim odu i muzu, muzu…

 2. Tačno je napisano, Toplica propada jer nema adekvatnog predstanika, niko ne želi da se zameri partiskim vođama samo gledaju svoj interes narod ih ne interesuje.

  • Терен припремају таткови на јагаци. А хвала Богу Топлица их је пуна. Научио Србин да има газду чврсте руке па не може без чобанина. Многи би васкрсли Живка Лудог. Уместо система и уређене правне државе овце се залажу за чобанина: Броза, Слобу, Ђинђића, Лудог Живка пардон вучкића. И немој да вас буде срамота што вам тако добро иде.

 3. Jedan od glavih problema je izborni sistem, koji je blgo rečeno skandalozan. Zbog njega narod ne zna koga je izabrao, već se nesposobnjakovići kriju iza stranaka, a narodu se preko televizije servirju gadosti.

 4. U kolektivnoj svesti je jos prisutan uticaj i okrilje ranijih autoriteta tako da je malo ili nimalo njih racunalo na vremena sl. ovima i nije radilo na nekom svom racionalnom vidjenju buduceg zivota u sferama zivota drustva u kojem zivimo.

 5. U kolektivnoj svesti je jos prisutan uticaj i okrilje ranijih autoriteta tako da je malo ili nimalo njih racunalo na vremena sl. ovima i nije radilo na nekom svom racionalnom vidjenju buduceg zivota u sferama zivota drustva u kojem zivimo. Mozda generacije koje dolaze budu smelije i kreativnije od sadasnjih opterecenih zaostavstinom koja nije ruzicasta.

 6. imala je Toplica nedavno dosta jakih-uticajnih pilitickih licnosti,ali nije bilo koristi od njih bezmlo vise stete,lokalni politicari uglavnom su jaki bili ali ih interosavala svoja pozija i svoj dzep,bilo i ostalo sto juznije tuznije,cekaj izbore i slusaj lazna obecanja a nama vec drugog izbora nema ,

 7. Pitanje je kako to može da se promeni? Tako što će se predstavnici birati imenom i prezimenom, pa kad dodje iz bg u Toplicu uhvatis ga za uvo i kazes batice, ja sam te birao ne da budes fikus nego da se boris za nas. Ali avaj nikom ne odgovara da menja sistem, a narod cuti i trpi i pristaje da bude marva

  • Тотална пустош брате,катастрофа,преко лета као дођу мало али много убрзано се гасе села,баш ти на локалу трeба ј… м…,нема путева,нема воде,нема комуникације,како да живе,поготову ови млађи,ја побегао из града и лепше ми овде али и М.Плана се много празни

 8. Drago mi je da bar neko čita ove članke o Kuršumliji.
  Ali da se ne lažemo, sve je to do nas samih, niko ne bi bio na vlasti da ga mi sami nismo izglasali, pa ponovo podržali… navikli smo da sve oko nas propada i samo preživljavamo, bez želje da nešto promenimo. Na prvom mestu nismo složni ni u “kući”, a kamoli sa komšijama ili sa ostalim sugrađanima.
  Jedan čovek bez podrške ne može ništa bitno da promeni, naravno ako nema milijarde i hoće da ih potroši za više dobro. Kada dođu mlađi i počnu priču šta i kako bi radili ako ih izglasamo, stari kažu tek ste se ispilili šta vi znate, i onda po navici zaokruže istog čoveka pa posle ga 4 godine ponovo pljuju.
  I da ne dužim, jer nema nikakve koristi od toga, našem čoveku pamet ne možeš da promeniš, ali da zaključim, sve od nas zavisi, ne od Beograda!!!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime