Nemci finansiraju kuršumlijske preduzetnike

0

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i program menadžer Help-a Maša Bubanj potpisali su danas ugovor o saradnji na projektu “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji” koji finansira nemačka vlada. Ukupna vrednost projekta koji je potpisan sa Opštinom Kuršumlija iznosi 43.389,47 evra, dok je učešće Opštine 10.800,00 evra.

– Glavne aktivnosti su usmerene na direktno otvaranje novih radnih mesta putem pomoći malim biznisima u vidu grantova u opremi, organizovanje poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja. Help će podržati sprovođenje postojećih strategija lokalnog razvoja i podržati proces održivog razvoja u celini, kazala je Maša Bubanj, program menadžer Help-a nakon potpisivanja ugovora.

U okviru projekta u Kuršumliji biće podržano najmanje 15 korisnika u njihovim namerama za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti, donacijom u opremi prosečne vrednosti u iznosu od 2.400,00 evra, uz poslovne i stručne obuke, monitoring i mentoring podržanih delatnosti sa ciljem njihovog održivog razvoja.

Ovo je inače prvi projekat ovakve vrste koji organizacija Help realizuje u saradnji sa Opštinom Kuršumlija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime