Nemci i Opština pomažu kuršumlijske poljoprivrednike i preduzetnike

0

U sali SO Kuršumlija danas su potpisani ugovori o donaciji sa petnaest korisnika grantova u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra. Od 15 korisnika grantova u opremi sa teritorije kuršumlijske opštine, čak 12 se bavi poljoprivrednim aktivnostima, dvoje uslužnim i jedan korisnik zanatskom delatnošću.

U prisustvu predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića i menadžera Help programa gđe Maše Bubanj, potpisano je 15 ugovora o donaciji opreme prosečne vrednosti 2.400,00 evra u okviru projekta “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji” koji Help sprovodi u saradnji sa Opštinom.

– Nastavljamo sa programima pomoći preduzetnicima i poljoprivrednicima sa teritorije naše opštine koji žele da unaprede već postojeću proizvodnju. Verujem da će mašine i opremu koju će dobiti omogućiti bolji život za ove preduzimljive ljude, a samim tim će biti uvećan broj zaposlenih u našoj opštini ovakvim i sličnim programimam koje podržava lokalna samouprava, kazao je predsednik Vidić i napomenuo da je opština učestovala sa vise od 10 000 evra u ovom programu

Potpisnici ugovora su, sa više od šezdeset zainteresovanih, pre gotovo tri meseca, podneli prijave sa svojim poslovnim idejama u rokovima predviđenim kampanjom. Nakon dve faze selekcije kandidata, odabrani su finalni potpisnici ugovora koji će do kraja godine dobiti neophodnu opremu za obavljanje predloženih delatnosti.

– Držim pilanu u selu Spance gde sam sa porodicom prešao iz grada. Dobijanjem ovog granta, odnosno potrebnih mašina moći ću da plasiram gotove proizvode i verujem da ću moći da ostvarim bolju zaradu, kazao je Dragoljub Mijajlović (50) nakon potpisivanja ugovora o donaciji.

U nastavku aktivnosti sledi nabavka neophodne opreme, dok će korisnici programa izvršavati svoje ugovorne obaveze, a to su registracija delatnosti, 15 časova rada za dobrobit lokalne zajednice, pohađanje poslovnih obuka, i učešće od 20 odsto od vrednosti granta.

Projekat “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji”, Help sprovodi uz pomoć nemačke vlade a cilj mu je podrška održivom razvoju u Srbiji sa fokusom na osnaživanje mikro biznisa i smanjenje siromaštva u ciljnim opštinama i gradovima.

Vrednost projekta u Kuršumliji iznosi 43.389,47 evra, dok je učešće Opštine 10.800,00 evra.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime