Nemci kupuju Simpo ŠIK?

1

Kako Top Novosti nezvanično saznaju, nemačka kompanija „Hobatex“ zainteresovana je da postane vlasnik pogona Simpo ŠIK-a u Kuršumliji. Pregovori o kupovini su u poodmakloj fazi.

Naime, kako saznajemo, pre nekoliko dana je i generalni direktor Simpo ŠIK-a Milorad Andrejević na sastanku sa radnicima potvrdio ovu informaciju rekavši tada okupljenim radnicima da je nemačka kompanija „Hobatex“ ozbiljno zainteresovana za kupovinu.

Do sada su održana dva sastanka sa ovom nemačkom kompanijom uz posredovanje predstavnika Ministarstva privrede Vlade Srbije. Nemci traže da računi Simpo ŠIK-a budu čisti, odnosno da se pre kupovine reše sva dugovanja od kojih su najveći obaveze Simpo ŠIK-a prema državi.

Kako Top Novosti nezvanično saznaju, na ovim sastancima je izražena namera države da pomogne tako što bi rešila zaostala dugovanja Simpo ŠIK-a na ime doprinosa koji nisu plaćeni za radnike čime bi račun Simpo ŠIK-a bio bez dugovanja.

Inače, kompanija „Hobatex“ već duže vreme kupuje lesonit od Simpo ŠIK-a i sada su zainteresovani da preuzmu kompletnu proizvodnju u svoje vlasništvo.

Ova nemačka kompanija je jedna od najvećih firmi ove vrste i mesečno uveze oko 200 kamiona drvne građe koje plasira pre svega na nemačko tržište.

Ostaje da se samo vidi kako će biti raspleteno klupko oko dugovanja kako Simpo ŠIK-a kao zakupca pogona Kopaonika, tako i društvenog preduzeća ŠIK Kopaonik koje je u stečaju i čija dugovanja takođe treba da se reše.

Na potezu je pre svega država koja jedina može da razreši sva ta pitanja jer su dugovanja i jedne i druge firme najveća upravo prema državi.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime