Neutešni otac traži razrešenje misterije o smrti svoga sina

0

Nebojša Denić iz aleksandrovačkog sela Subotica nije verovao nalazima veštaka i policije, pristiglih iz Belorusije da je njegov sin Dragutin (28), izvršio samoubistvo.

Dragutin Denić je pronađen mrtav 22. decembra prošle godine u jednom stanu u mestu Zlobin u Belorusiji, gde je radio kao mašinski programer. Njegov otac Nebojša je obavešten da je njegov sin izvrpio samoubistvo, pa se odmah po dobijanju tragične vesti uputio u Belorusiju. Ali je u skrivenim beleškama svoga kloje je vodsio kao dnevnik, naišao na trag koji ga je uputio na sumnje da je njegov sin ubijen.

– Svi zaposleni u toj firmi, bili su smešteni u hotelu, ali je Dragutin nekoliko dana pred smrt, iz njemu nepoznatih razloga, premešten u stan. Tog 22. decembra 2014. nije se pojavio u mini – busu koji prevozi radnike, pa su kolege otišle do stana. Kolege su nam javile da se Dragutin obesio. Bili smo u šoku, on nije izvršio samoubistvo. U svojim beleškama je zapisao kako se dešavaju čudne stvari u firmi i da ima osećaj da mu se sprema ubistvo. Pisao je i da mu je jedan mehaničar Italijan pretio da će da ga ubije. Moj sin se žalio šefu, ali ga niko nije zaštitio, priča otac Nebojša.

On, kao i cela porodica Denić je zatražila da se izvrši obdukcija teela na VMA u Beogradu, a ceo slučaj su prijavili i policiji. Po dobijanju dokaza, njegove slutnje su se obistinile.

– Obdukciju na VMA radio je doctor Ivica Milosavljević. On je u svom izveštaju naveo da postoje indicije da je Dragutin ubijen jer je po telu imao 21 povredu od noža koje nije mogao sam sebi da nanese. Pronađena su dva sveža uboda od igle, dva traga stezanja oko vrata, kao i tragovi ispod pazuha navodi, Nebojša.
On kao i njegova supruga Vjera, Dragutinov brat Mladen i sestra Marija, ujaci i ostala mnogobrojna rodbina, pitaju
zašto su im predstavnici firme „Danijeli“ preko jedne advokatske kancelarije ponudili 7.500 evra ako ne podnesu tužbu protiv njih.

– Ne znamo da li je to pomoć ili ucena . Moj sin bio je jako pošten, veoma zdravih navika i jakog karaktera. Puno sam se mučio da bih ga odškolovali, jer smo i ja i supruga nezaposleni već skoro 20 godina i on je to znao da ceni, bio jako vredan i imao je velike ambicije, jada se neutešni otac Nebojša.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime