Nikolić dolazi u Prokuplje povodom stogodišnjice Topličkog ustanka

1

Program obeležavanja   100-godišnjice Topličkog ustanka i aktivnosti vezane za godinu jubileja počeće u prvim danima februara i trajaće  do održavanja centralne manifestacije. Na današnjoj sednici Organizacionog odbora za obeležavanje veka od  izbijanja Topličkog ustanka usvojena su idejna rešenja za  izradu simbola ove manifestacije koja se održava  26. februara 2017. godine, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Članovima Odbora prikazani su  predlozi  za simbole manifestacije  logo, kovanice, značke i bilbordi, a  razmatrano  je i nekoliko predloga  za  lik  topličkog junaka sa  datumima koji se odnose na početak i kraj  Topličkog  ustanka.

Kako je dogovoreno na današnjoj sednici,  u 11:30 časova  ispred spomenika Topličkim junacima u centru Prokuplja, vladika Teodosije služiće  parastos , potom  će predsednik Srbije Tomislav Nikolić  položiti venac  na spomenik ustanicima Toplice.

U nastavku proslave biće održan  kulturno umetnički program, a gosti će se potom uputiti u razgledanje Stalne postavke Topličkog ustanka u Narodnom muzeju Toplice.

U  te aktivnosti  uključene su sve ustanove kulture kako u Prokuplju, tako i u  Kuršumliji, Blacu i Žitorađi.

U svim topličkim školama biće održano takmičenje  iz istorije na temu  „Toplički ustanak“ a u školama širom  Srbije, 27. februara prvi čas biće posvećen Topličkom ustanku.

 

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime