Noć pozorišta i u Prokuplju

0
Foto: Dom kulture Prokuplje

U subotu 25. novembra 2017. godine, po sedmi put će se održati međunarodna manifestacija Noć pozorišta u Republici Srbiji, u okviru međunarodne mreže European theatre night. Prokuplje je je jedan od gradova koji će svojim programom odgovoriti na temu “Deca za decu”.

Pored Doma kulture Prokuplje učestvuju i specijalne obrazovne ustanove i organizacije za decu ometenu u razvoju.

– U Domu kulture trudimo se da na način koji nam je zakonom dozvoljen i u skladu sa svojim programskim i finansijskim mogućnostima učestvujemo u humanitarnon radu. Tako smo se ove godine priključili sedmoj po redu manifestaciji Noć pozorišta, koja ove godine pokušava da skrene pažnju na retke bolesti dečje intelektualne invalidnosti. Cena ulaznica je zaista simbolična, a uključivanjem velikih broja ustanova i gradova u Srbiji, nekom će biti pružena pomoć. Takođe, kako umetnost mora da bude i društveno angažovana, uključili smo se i u akciju obeležavanja borbe protiv nasilja, pa smo pripremili odgovarajući  program, a Dom kulture biće osvetljen narandžastom bojom, bojom  borbe protiv nasilja, sve do 10. decembra. Nadamo se da ćemo svojim radom privući pažnju velikog broja naših sugrađana, kako bi se i oni uključili u zajedničku borbu za veseliji i mirniji svet – rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Noć pozorišta počinje u 18h,  a u programu učestvuju učenici Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko”, učenici Specijalne škole “Sveti Sava” i korisnici ustanove “Mara” iz Niša. Biće priređena i izložba radova korisnika Dnevnog boravka “Sunce”  i Udruženja obolelih od mišićnih ii neuromišićnih bolesti.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime