NORVEŠKA ZA VAS – PRILIKA ZA PREDUZETNIKE POČETNIKE

1
norveška-za-vas

Kraljevina Norveška je u saradnji sa Vladom Republike Srbije raspisala Javni poziv pod nazivom “Podrška početnicima u poslovanju i postojećim preduzećima za razvoj kroz nabavku opreme i uvođenje usluga”.

Cilj ovog poziva je doprinos uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i podršku socijalnoj koheziji u manje razvijenim područjima.

Očekuje se otvaranje najmanje 70 radnih mesta, kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Na ovaj konkurs mogu da se prijave početnici u poslovanju i postojeća preduzeća iz 91 lokalne samouprave, među kojima je grad Prokuplje i opštine Topličkog okruga Kuršumlija, Blace i Žitorađa.

Ukupan budžet poziva iznosi 798.000 dolara.

Tako će se za podršku početnicima u poslovanju opredeliti  399.000 američkih dolara u dinarima, a maksimalna vrednost po grantu će biti 11.400 dolara.

I za podršku unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranju novih radnih mesta opredeljeno je takođe 399.000 dolara i maksimalna vrednost po grantu je 11.400 dolara.

Projekat „Norveška za vas“ zadržava pravo da preraspodeli sredstva između jednog i drugog “lota” u zavisnosti od kvaliteta aplikacija.

Svi projekti koji budu dobili finansijsku podršku trajaće najviše 12 meseci.

Oni koji dobiju finansijsku podršku Norveške su u obavezi da daju gotovinski udeo u troškovima projekta u iznosu od 10 ili 20 odsto u zavisnosti u kojoj su kategoriji konkurisali za sredstva.

Svi zainteresovani mogu preuzeti detaljne informacije o pozivu, kao i prijavne formulare sa internet stranice www.norveskazavas.org.rs.

Popunjene prijavne formulare i prateću dokumentaciju u skladu sa uslovima poziva zainteresovani mogu poslati do 15. avgusta 2019. godine na [email protected].

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

1 KOMENTAR

  1. Samo jajveci ludaci promovisu svoj narod da odlazi sa svog ognjista to je kriminalni akt
    taj ko je ovo publicirao treba da bude kaznjen i sankcionirad od strane drustva

    1 Dali treba da se borimo i radimo za svoju zemlju da gradimo bolje drustvo ili

    2 Dali treba da napustimo ognjista i da budemo norveski robovi ja znam sta je skandinavija od rodjenja sam u svedskoj .E moj Srbine ceni svoju slobodu dok je imas

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime