Norveški i rumunski pčelari u poseti Trsteniku

0

Predstavnici norveških i rumunskih pčelarskih udruženja i norveške humanitarne organizacije, danas su u bili poseti Trsteniku, odnosno udruženju pčelara „Roj“, okupljenih u istoimenoj pčelarskjoj kompaniji.

Cilj posete je proširenje saradnje i ulaganje u razvoj pčelarstva u trsteničkom kraju u narednoj godini, kao i o realizaciji konkretnih poslovnih projekata.

– Posebno sam zadovoljan dinamikom i razvojem te saradnje koja nije samo u količini priozvoda koje izvozimo nego i u broju, asortimanu koji se svakog dana širi. Evo, upravo danas, doneli najsavremeniju opremu koju do sada nisu smeli da nam ponude, sumnjajući da li mi to možemo da napravimo. To je izuzetno vredna oprema, sve vrednija i sve skuplja, tako da mi od njih očekujemo proširenje saradnje i jednu veliku budućnost , ne samo za ,, Roj,, nego i za čitav ovaj kraj, za zapošljavanje , za izviz meda, opreme i pčelinjih proizvoda. U našoj firmi je i najveća proizvodnja u kooperaciji. Pčelari rade kod svojih kuća, puno drugih proizvodjača radi kod svoijih kuća, zapošljavaju porodice i taj način doprinosimo razvoju ovog kraja, kazao je Radomir Bradić, predsednik Upravnog odbora Pčelarske kompanije ,,Roj,, iz Medveđe.

O svemu tome je sa delegacijama iz Norveške i Rumunije ,danas, razgovarao i predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime