Nova nagrada za film Žikice Jovanovića

0

Kratki dokumentarni film Prokupčanina Žikice Jovanovića “Aladin i čarobna kanta” osvojio je novu nagradu. Ovoga puta to je specijalno priznanje na Green festu u Beogradu. Do sada je film učestovao na preko 100 filmskih festivala, a ovo je deveta nagrada koju je osvojio.

– Ova nagrada je od velikog značaja za našu ekipu. Želim da spomenem da je ovo prva nagrada koju smo osvojili u glavnom gradu Srbije i to na jednom od najprestižnijih i najvažnijih festivala u ovom delu Evrope, istakao je scenarista i režiser Žikica Jovanović.

Do sada su filmovi ove ekipe osvajali nagrade na filmskim festivalima u sledecim prestonicama: Vašingtonu, Moskvi, Londonu, Bratislavi, Skoplju, Sarajevu, ali i u mnogim drugim gradovima širom sveta.

Ovo je životna priča Aladina Eminovića, po kome film i nosi ime, koji nas podseća i uči o značaju zaštite životne sredine. Reditelj i scenarista filma je Žikica Jovanović, snimatelj Vojkan Aranđelović, muziku je izradio Ivica Trailović, producent je Vladan Milutinović, asistent u pisanju scenarija Ivan Kandić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime