Nova operaciona sala u prokupačkoj bolnici

0

Opšta bolnica “Dr Aleksa Savić”u Prokuplju, u okviru akcije “Bitka za porodilišta” koju sprovodi Fond B92, dobila je donaciju vrednu oko 45.000 evra od kompanije Nordeus. Od ovih sredstava kupljeni su pacijent monitor, operaciona lampa, aparat za anesteziju, a dva porođajna stola stara preko 40 godina, zamenjena su novim stolovima. 

Zahvaljujući ovoj velikoj donaciji, u prokupačkoj bolnici otvorena je još jedna operaciona sala, koja ranije nije postojala, a predviđena je isključivo za carske rezove i u nju su smešteni novi aparat za anesteziju i operaciona lampa.

Načelnik ginekološko – akušerske službe dr Nenad Radmanović kaže da je ovo samo nastavak saradnje sa Fondacijom B92 i donacija od velikog značaja.

– U prethodnom periodu od ove Fondacije prokupačko porodilište je dobilo dva CTG aparata, sto za reanimaciju novorođenčadi, transportni inkubator i četiri klima uređaja. Ovom značajnom donacijom, pre svega, podići ćemo kvalitet zdravstvenih usluga na viši nivo, kada je u pitanju naša zdravstvena ustanova.Svaka donacija je dobrodošla a briga o ženama-trudnicama, porodiljama i novorođenčadi je jedan od prioriteta svih nas. – kaže dr Radmanović.

Porodilište u Prokuplju pokriva sve 4 opštine Topličkog upravnog okruga sa oko 100.000 stanovnika, a poslednjih desetak godina, broj novorođenih beba kreće se oko 700 godišnje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime