Nova zbirka pesama Vesne Paunović Đukić

0

Iz štampe je izašla četvrta po redu zbirka pesama kuršumlijske književnice Vesne Paunović Đukić u kojoj se nalazi oko 300 pesama.

Ovoga puta radi se o trilogiji u kojoj su zastupljene pesme iz prethodne tri zbirke, odnosno zavičajne i ljubavne pesme.

– Ispunila sam sebi želju, a i ljubiteljima moje poezije da sve objavljene pesme iz tri zbirke sjedinim u jednu knjigu, trilogiju, zavičajne i ljubavne poezije. Knjiga je izašla iz štampe, i predstaviću je uz ,,Ramondu,, na Vidovdanskim svečanostima u Kruševcu, što mi pričinjava čast i zadovoljstvo. Takođe nastavljam sa promovisanjem svoje treće zbirke poeziju, gde cu gostovati po drugi put u Kulturnom centru u Blacu 15. juna. Nedelju dana nakon toga 22. juna po prvi put biću gost Kulturnog centra u Paraćinu, kaže pesnikinja Vesna Paunović Đukić.

Ona ističe da je u pripremi je knjiga proze, kratkih priča, koju će izaći na jesen u izdanju biblioteke Rade Drainac iz Prokuplja.

Kao prošlogodisnja pobednica na Drainčevim danima, za knjigu godine, dobila je mogućnost štampanja knjige, pa se možda već na jesen može očekivati da iz štampe izađe i njena  prva knjiga proze.

Vesna Paunović Đukić je inače i urednica rubrike “Književni kutak” pa književne radove brojnih pesnika i književnika iz regiona i šire možete čitati svakog dana na stranici Top Novosti.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime