Nove mere Štaba za vanredne situacije u Kuršumliji

0

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Кuršumlija je u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja Predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine, predsednika Vlade Republike Srbije i mera Vlade Republike Srbije na sednici održanoj 19. marta 2020. godine doneo više naredbi kojima se uređuje funkcionisanje javnih službi i privatnih subjekata, za vreme trajanja vanrednog stanja.

Nalaže se skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, kladionica i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 15 časova. U ugostiteljskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa dozvoljeno je maksimalna popunjenost mesta za sedenja 50 odsto od ukupnog broja za sedenje, s tim da je dozvoljeno maksimalno prisustvo najviše pedeset lica, a uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između lica ne manjoj od dva metra.

Pekarama koje delom obavljaju i ugostiteljsku delatnost u svojim objektima, naloženo je da istu obavljaju kao i ostali ugostiteljski objekti u periodu od 8 do 15 časova a da prodaju hleba i pekarskih proizvoda mogu obavljati i u periodu od 5 do 8 časova i od 15 do 18 časova.

Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta „Кuršumlija“ naloženo je da izvrši dezifenkciju stambenih zgrada, stepeništa, rukohvata itd. sredstvima dobijenim od strane Opštine Кuršumlija.

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta je naloženo da izvrši raspodelu dezifencionih sredstava dobijenim od strane Opštine Кuršumlija, za potrebe svoje organizacije i korisnika.

Predsednicima Mesnih zajednica naloženo je da obaveštavaju Štab za vanredne situacije ili policijsku stanicu u Кuršumliji o pristiglim licima u svoju mesnu zajednicu iz inostranstva.

Ove Naredbe stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom listu opštine Кuršumlija, a ista je dostavljena i navedenim subjektima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime