Nove naredbe Kriznog štaba u Prokuplju

1
opština
Foto: Služba za odnose sa javnošću Grad Prokuplje

Кrizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, u cilju sprečavanja  širenja infekcije virusom korona, a na osnovu Odluke predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja, na današnjoj sednici, doneo je naredbe koje se moraju izričito poštovati.

Naredbe se odnose na skraćenje radnog vremena svih ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Prokuplja, te će oni raditi od 8 do19 časova, a tiču se i dozvoljenog prisustva broja lica u zatvorenim prostorijama, kao i zabrane rada dnevnih centara i klubova za odrasle i starije.

Gradski štab je danas izdao i naredbu Centru za socijalni rad „Toplica“ u Prokulju da dostavi Crvenom krstu Prokuplje, podatke o socijalno ugroženim stanovnicima, u cilju pružanja pomoći u vidu dostavljanja hrane i lekova.

Jedna od naredbi je i ona kojom se obavezuju lokalni i elektronski mediji, na teritoriji grada Prokuplja, da svakodnevno emituju aktuelna uputstva o ponašanju i merama za sprečavanje širenja infekcije virusom korona.

– Obavezuje se Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ i Dom zdravlja Prokulje, da svakodnevno, do 9 časova, izveštavaju krizni štab o situaciji na terenu, u pogledu broja lica koja su zaražena virusom korona, kao i o broju lica koja su u samoizolaciji, ali i drugim bitnim činjenicama u vezi sa praćenjem pandemije. Naređujem JКP „Hameum“ u Prokuplju, da po hitnom postupku nabavi opremu za dezinfekciju, dodatno čišćenje i pranje ulica i drugih javnih površina, podvukao je na današnjoj sednici komandant prokupačkog kriznog štaba Aleksandar Simonović.

On je posebno naglasio da će kontrolu ovih naredbi vršiti nadležna inspekcija Gradske uprave Prokuplja, kao i da one stupaju na snagu sa današnjim danom, 18. marta 2020. godine.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime