Novi horor u Kruševcu: Pronađeno telo boksera u raspadanju

0

U Gazimestanskoj ulici 24 u Kruševcu, preko puta Opoštine, u blizini mesta gde je pre tri godine muškarac ubio svoju ženu pa izvršio samoubisatvo skokom na ulicu, pronađeno je telo u raspadanju bivšeg biksera IMK ,,14. Oktobar,, Desimira Sretenovića (68), zvanog Tarambaša.

Pretpostavlja da je ga je smrt zatekla u njegovom stanu u velikoj bedi i nečistoći, još pre desetak dana, a da se nešto čudno dešava osetile su kompšije koje su osetile nesnosan smrad i da su crvi počeli da gmižu iz njegovog stana u susedstvu.

Prilikom ulaza u stan zatečen je jeziv prizor. Svuda po stanu bile su gomile kesa đubreta, prašina po ormarima, a struja isključena, saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Prema tvrdnji članova njegove porodice, Desimir je živeo sam, ni sa kim nije kontaktirao i razgvovarao, imao je problema sa zdravljem, pa se kao invalid bio otuđio i od rođenog brata Vitomira. Imao je problema sa zdravljem i još u kasnim 30-im godinama otišao je invaluisdku penziju.

Njegova ćerka Bojana Sretenović, koja je teško bolesna, kazala je da sa ocem nikada nije razgovarala, poslednji put ga je videla kad ju je posetio još dok je bila u osnovnoj školi.

Iz uprave Kluba,, 14. Oktobar,, saznajemo da je Desimir bio srčan borac, ali je često imao problema sa alkoholom.

U monografiji Bojana Sremčevića “50 godina Bokserskog kluba 14.oktobar” ime čuvenog Tarabaša zauzima posebno mesto.

Sretenović je nadimak, prema sopstvenom svedočenju dobio zbog širokih udaraca na sparing mečevima sa težim bokserima.

Imao je oko 200 mečeva u karijeri, slavio je u mnogima. Boksovao je sa Veselinovićem, Džakulom, Benešem, protiv poznatog Vakića dva puta je bio pobednik.

Borio su u lakoj, poluvelter i velter – kategoriji. Najuspešniji je bio u kategoriji velter do 67 kilograma. U IMK “14.oktobar” radio je kao blagajnik. Dao je krv 120 puta.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime