Novi poduhvat ,,Roj – a,, iz Medveđe

0

Norvežani i Rumuni stižu u četvrtak, 5. februara, u Medveđu kraj Trstenika. Tamošnja Pčelarska zadruga,, Roj,, na čelu sa predsednikom Upravnog odbora firme, Radomirom Bradićem, sprema se da ugosti ljude zainteresovane za dalju i još širu poslovnu saradnju, pre svega da potpišu uzgovore za otkup pčelinjih proizvoda i opreme za 2015. godinu.

Istovremeno, vredni kolektiv pčelara iz Medveđe, o čemu smo pisali, ovim najavljuje proširenje proizvodnje i upošljavanje novih mladih ljudi iz Medvedje i okruženja.

– Zainteresovani smo za kupovinu katastarske parcele 5117-1 KO Medveđa sa objektima čiji je korisnik Opština Trstenik a vlasnik Direkcija za imovinu Republike Srbije. Planiramo povećanje obima proizvodnje, automatizaciju i smanjenje proizvodnih troškova, podizanje kvaliteta, povećanje izvoza, zaposlenje novih radnika i omogućili bi da Medveđa oživi novim brakovima i decom, kaže Radomir Bradić.

On je u starim pogonima Pčelarske zadruge ,,Roj,, zaposlio 50 mladih ljudi, uglavnom iz Medveđe, među kojima je sklopljeno 12 brakova i izrođeno dvadesetoro dece.

Bradić je, kaže, spreman da otkupi ruinirane stare objekte u okruženju zadruge, koje niko ne koristi 20 godina , a u njima bi samo u ovoj godini posao našlo još dvadesetoro mladih ljudi, a narednih godina, kako tvrdi, daleko više.

O ovoj, uspešnoj firmi Top Novosti su objavili reportažu koju možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime