Novi premijer po meri Kuršumličana

3

Polako ali sigurno predsednik Srbije je odpočeo svoj petogodišnji mandat, nadamo se da se neće  predomisliti pa da skrati mandat, ali kako smo dobili predsednika države izgubili smo premijera, što bi rekli naši ljudi: „Jedna vrana na dva kolca ne može“, pa eto tako i po Ustavu i zakonu predsednik i premijer moraju biti dve različite osobe, barem formalno.

 Čekajući tako da bivši premijer, aktuelni predsednik, odabere svog naslednika u Vladi, u našem gradu na tri reke, vodi se opasna polemika ko bi mogao biti novi predsednik Srpske Vlade. Uzavrela je ovih dana varoš od dubokoumnih mišljenja i analiza ko će biti novi premijer i kako će taj novi premijer doprineti razvoju Kuršumlije grada i okoline. Sede tako neki naši lokalni funkioneri i građani naše opštine  analiziraju ko to zaslužuje da sedne u premijersku fotelju. Pa tako kažu: „Ih da mi je da odem kod Vučića u kabinet da mu kažem, da nema boljeg od Dačića, on ima da otvori konefekciju i Kuršumlijsku banju, naše je gore list Topličanin iz Žitorađe“, drugi pak kaže „Šta pa nema boljeg od Neše (Nebojše Stefanovića) , lično mi rek’o kad je dolazio u Kuršumliju (februar 2014) da će da se zauzme da se Kuršumlija što ravnomernije razvija, a i mlad je dečko“, treći je mišljenja da bi bivši predsednik Nikolić bio najbolji izbor „Reče Toma kad nas je obilazio (septembar 2012) da će lopove u zatvor, a radnike u fabrike, al’ prevariše čoveka nije mogao za 5 godina da uradi ništa za Kuršumliju, sad kada bi bio predsednik Vlade, barem 10 godina, sigurno bi se nešto uradilo za Kuršumliju“, i tako teku dubokoumni ragovor, detaljno se analizira, daju predlozi sve dok neko ne povika „Ma dajte, ljudi, ništa bez Zorane (Mihajlović), ona bi preporodila ovaj grad, pametna vredna sposobna, sa njom bi procvetali i izgradili sve puteve“, svi u glas povikaše ona je ta!!! I tako velika se saglasnost postiže oko toga ko bi bio novi predsednik Vlade po meri Kuršumličana.

Ostaje da se vidi da li će se ovih dana pokrenuti zvanična inicijativa prikupljanja potpisa oko toga da se pošalje pismo predsedniku države kao bi mu se pomoglo da se odluči ko bi mogao da vodi Srpsku Vladu. Sigurno bi mišljenja Kuršumličana u mnogome doprinela, kome predsednik države da poveri mandat za sastavljanje Vlade, a možda i uvidi da u Kuršumliji ima dosta dobrih eksperata pa nekoga i pozove u svoj kabinet za savetnika, pošto ima upražnjenih mesta.

Bilo kako bilo, uskoro ćemo dobiti novog premijera, a iskreno se nadamo da će  dubokoumne političke analize Kuršumličana znatno doprineti odabiru „onog pravog“ predsednika Vlade. Kada se bude saznalo kome će se poveriti mandat za satav Vlade, očekujmo da će se ponovo uzbukarti političke strasti u gradu na rekama Kosanice, Banjske i Toplice, kako bi se novom premijeru pomoglo da odabere svoje saradnike i ministre, a i da Kuršumlija doživi renesansu razvoja. Nakon izglasavanja i ustoličenja Vlade, naši sugrađani će kako dolikuje ovdašnjim pravim domaćinima pozvati novog predsednika Srpske Vlade da ga ugoste uz  taze pečenje i naravno na daleko čuveno rukajče i da mu objasne da njih nije bilo on ili ona ne bi bili tu gde jesu.

(Autor: N.D.)

 

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime