Novi sastanak i inspekcijski nadzor oko problema otkupa višnje

0

Po instrukcijama ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede juče su po hladnjačama i otkupnim mestima vršeni inspekcijski nadzori kojima su prisustvovali i predstavnici ministarstva poljoprivrede sa kojima su i proizvođači višnje imali prilike da budu u direktnom kontaktu, saopštila je Opština Prokuplje.

U neposrednom razgovoru preneli su im sve probleme sa kojima se suočavaju prilikom otkupa ovogodišnjeg roda u nameri da se zajedničkim naporima prevaziđu sve negativne pojave koje godinama prate ovaj posao od posebne važnosti za voćare.

Nakon toga saradnici ministra, pomoćnik za inspekcijski nadzor i predstavnici Instituta za voćarstvo iz Čačka u prisustvu načelnika Topličkog okruga Milana Aanđelovića i predsednika i zamenika predsednika opštine Prokuplje sastali su se sa desetak najvećih proizvođača višnje. Svi mogući problemi prilikom otkupa višnje na teritoriji opština Topličkog okruga bili su glavna tema razgovora na sastanku u zgradi opštine Prokuplje.

Posle tri puna sata, razgovor je okončan brojnim zaključcima kako za hitno rešenje aktuelne situacije u kojoj su se našli proizvođači višnje, tako i za suštinsko rešenje ovog problema u narednim godinama.

Među najvažnijim su pojačan nadzor otkupa i kontrole klasiranja višnje, što se već od danas primenjuje kao i dugoročna rešenja poput jačanja udruženja i zadruga i formiranje većih smeštajnih kapaciteta, hladnjača.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime