Novi skandal u Kosovskoj Mitrovici: Master diplome na buvljaku za 100 dinara

0

Verovali ili ne, na buvljaku u Kosovskoj Mitrovici pojavile su se master diplome po ceni od 100 dinara, javljaju agencije. Dekan Prirodno – matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici profesor Nebojša Živić izjavio je novinarima da diplomski, master i završni radovi, koji su se pojavili ovih dana u prodaji na pijaci, ne pripadaju fakultetu, odnosno ne potiču sa PMF-a.

– Komisija je pregledala stanje arhive i biblioteke fakulteta i konstatovala da su svi diplomski radovi, master radovi i završni radovi na svom mestu. Ono što je nađeno na pijaci ne pripada fakultetu, fakultet nema nadležnost nad tim radovima, rekao je Živić.

On ne isključuje mogućnost da je neko od njegovih kolega koji su bili članovi komisije diplomcima uključen u ovaj skandal.

– Hoću da ponovim da se svi obavezni primerci master, diplomskog i završnog rada studenata nalaze u arhivi našeg fakulteta. Mi posedujemo te radove, kao što ste se i sami uverili, a za sve ostale radove koje studenti štampaju za članove komisija, porodice… mi to ne kontrolišemo, rekao je Živić i dodao:

,,Kako je došlo do toga da se radovi pojave na pijaci, ja ne mogu da utvrdim, već komisija kad završi posao,,.

Mnogi od građana bili su neprijatno iznenađeni kada su prošle subote na buvljaku u Kosovskoj Mitrovici videli radove diplomaca PMF, koji su se prodavali po ceni od 100 dinara. Prodavac u čijem su vlasništvu bili radovi rekao je da ih je našao u kontejneru.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime