Novinarki Ljiljani Danilović najprestižnija nagrada u Toplici

1

Dobitnica Svetosavske povelje Topličkog okruga za proteklu godinu je novinarka televizije B92 i novinske agencije Beta Ljiljana Danilović iz Kuršumlije koja joj je uručena na Svečanoj akademiji u Prokuplju.

U obrazloženju stručne komisije Topličkog upravnog okruga se između ostalog navodi da je nagrada Ljiljani Danilović dodeljena ne samo za doprinos u medijskoj sferi, već i za humanitarni rad.

„Ove godine Svetosavska povelja ide u ruke Ljiljane Danilović, novinarke televizije B92 i novinske agencije Beta iz Kuršumlije. Danilovićeva je radeći sa područja Topličkog okruga kao novinar, snimatelj i montažer objavila na hiljade priloga za ove dve nacionalne medijske kuće. U proteklih nekoliko godina skrenula je pažnju javnosti i uticala na to da siromašne porodice i beskućnici dobiju na desetine novih kuća i reše svoje egzistencijalne probleme“, navodi se u obrazloženju za dodelu Svetosavske povelje.

Predlog za dodelu ove, najprestižnije nagrade u Toplici došao je od strane Opštine Kuršumlija.

Pored brojnih donacija za najsiromašnije kojima je rešena egzistencija, zahvaljujući prilozima koje je radila Danilovićeva, brojne donacije su stigle i za zdravstvene ustanove, opštinske i državne institucije čiji iznos dostiže više od milion evra.

– Da nije bilo moje najveće nagrade – osmeha na licima ljudi kojima sam uspela da promenim život iz korena, ne bi bilo ni ove nagrade. Velika je čast poneti ovako prestižnu nagradu. Ponosna sam na nju. Ona meni predstavlja podstrek za još kvalitetniji i bolji rad, veće angažovanje, da se u budućnosti nesebično založim kroz posao koji radim – novinarski, i pomažem i dalje siromašnima, kazala je novinarka Ljiljana Danilović.

Inače, Danilovićeva je jedna od troje nagrađenih Svetosavskom poveljom za 2014. godinu kojom se pojedinci i institucije nagrađuju ne samo za postignute rezultate, već i za poseban doprinos u lokalnoj zajednici i dodelju se tradicionalno svake godine najzaslužnijima sa teritorije četiri opštine Topličkog okruga

1 KOMENTAR

  1. Jedan radnik B92 dobija nagradu,a pokriva Toplicki okrug,a dopisnistvo RTS a u Prokuplju ima 15 radnika,a nerade nista.Gde su isle pare za preplatu.Svaka cast.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime