NOVO VOZILO U JKP “HAMMEUM”

1
novo-vozilo-jkp-hammeum
Foto: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

PROKUPLJE: Javno komunalno preduzeće „Hameum“ nabavilo je novo vozilo „kanal-džet“, namenjeno za raspušenje kanalizacione mreže i septičkih jama, čija  je vrednost oko 110.000 evra.

Kako ističe v. d. direktora ovog preduzeća, Radmila Perić, vozilo je kupljeno preko lizinga na period od četiri godine, tokom kojih će biti isplaćeno iz sopstvenih sredstava.

-Nabavkom ovog vozila znatno ćemo poboljšati kvalitet komunalnih usluga u našem gradu, jer  vozilo koje smo do sada koristili za sanaciju kanalizacionih kvarova, staro je preko 30 godina. Kako je bilo neophodno izvršiti kompletan remont starog vozila, odlučili smo da nabavimo  novo, kako ne bi došlo do zastoja u  pružanju komunalnih usluga našim građanima. – rekla je Radmila Perić.

Ona je objasnila da novo, savremeno vozilo ima više funkcija, odnosno da jedan deo služi za usisavanje sadržaja iz šahti, a drugi za ispiranje.

 -Do sada smo za ovakve poslove morali da koristimo dva vozila, što je znatno usporavalo sanaciju kvarova i zahtevalo angažovanje većeg broja radnika. Novo vozilo počeli smo da koristimo pre desetak dana za redovno održavanje kanalizacione mreže u našem gradu. – rekla je Perićeva.

 A sa tim poslovima krenulo se od Jefimijine ulice, ispod Doma zdravlja, a radovi će nadalje biti obavljani u skladu sa predviđenim planom, na celom gradskom području.

JKP „Hameum“ će za navedene poslove imati tako dva vozila, jer će i staro biti stavljeno u funkciju nakon remonta.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

1 KOMENTAR

  1. Jos kante nisu podelili korisnicima za djubre sramota a traze pare da se placa iznosenje smeca dokle ovoda se ceka kanta samo da znate.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime