Novogodišnji paketići za decu

0

Gradsko veće Prokuplja, koje je juče po prvi put zasedalo od kada je Prokuplje i zvanično dobilo status Grada, razmatralo je i usvojilo više odluka koje će biti upućene Skupštini na usvajanje. Tako će građani Prokuplja već krajem godine osetiti boljitak koji im donosi status grada.

Prema navodima člana Gradskog veća za socijalnu zaštitu, Maje Bašić, na današnjoj sednici donet je zaključak o finansiranju novogodišnjih i božićnih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica.

– I ove godine, deca iz socijalno ugroženih porodica i slabijeg materijalnog stanja, uzrasta do 12 godina, dobiće praznične paketiće. Prošle godine, Opština Prokuplje je paketićima obradovala oko 1000 mališana, tako da se tradicija nastavlja i ove godine, kazala je većnica Bašić i dodala da će za paketiće biti izdvojena sredstva iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, ovom prilikom je istakao da će status grada doneti boljitak svim građanima.

– Drago mi je da smo počeli od naših najmlađih sugrađana, jer smo  prvo za njih izdvojili sredstva iz gradskog budžeta. Za najmlađe pripremamo iznenađenje povodom novogodišnjih i božićnih praznika, istakao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here