Novogodišnji prijem predsednika Opštine Prokuplje

0

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović sa članovima Opštinskog veća priredio je novogodišnji prijem za saradnike, privrednike i pojedince koji su tokom godine pomogali Opštini i u organizaciji gradske slave Sveti Prokopije i drugih kulturnih i sportskih manifestacija.

Prijemu se prisustvovali, pored svih članova Veća i predsednika Skupštine opštine Prokuplje i načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović, predstavnici Vojske Srbije, Policijske uprave u Prokuplju, sveštenstva, privrednog, javnog, društvenog i kulturnog života Opštine i sportski radnici i novinari.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović na kraju ove kalendarske godine i pred početak nastupajuće 2016. osvrnuo se na sve ono što je učinjeno na privrednom i društvenom planu tokom godine. On se zahvalio svima koji su ove godine svojim angažovanjem nesebično pomogli razvoju lokalne samouprave, u interesu njenih građana.

Takođe je istaknuto da su okupljeni bili aktivni učesnici, a često i velika pomoć i podrška Opštini u naporima da promene sliku grada u cilju stvaranja boljih uslova za život njegovih stanovnika.

– Prokuplje je krenulo napred, zaustavljena je stagnacija. Ono što je jako značajno povećan je broj zaposlenih, a isto tako i broj novorođene dece u odnosu na 2013. i 2014. godinu, što upućuje na zaključak da mladi ostaju u rodnom mestu. Ovo je pre svega vaš rezultat, jer da nije bilo investicija i zapošljavanja situacija bi bila drugačija, rekao je on i dodao da će, zajedno sa saradnicima, učiniti sve za dovođenje novih investitora i zapošljavanje ljudi.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava je imala više kulturnih manifestacija, kao što su “Dani višnje”, gradska slava Sveti Prokopije, likovna kolonija Memorijal “Boža Ilić”, sportsku manifestaciju “Šta treniraš”, FEDES, Drainčeve susrete pesnika i druge.
Sve kulturne i druge manifestacije ne bi se mogle kvalitetno organizovati da nije bilo svestrane pomoći mnogobrojnih privrednika, ustanova i institucija, naglasio je predsednik Opštine Prokuplje.

– Pred nama su Nova godina i božićni praznici, pred nama su nade i očekivanja. Svodimo račune i bilanse i pravimo planove za sledeću godinu sa željom da bude uspešnija i bolja od prethodne. Nadam se da smo svi shvatili da ne možemo da živimo od prošlosti, da ne možemo sami, bez prijatelja, da moramo da budemo dobre komšije, da sa drugima sarađujemo, da moramo više da radimo, da rešavamo nagomilane probleme, rekao je Paunović i naglasio da moramo da se okrenemo budućnosti iz razloga što to od nas traže nove generacije.

Svim učesnicima prijema predsednik Punović je čestitao Novu godinu i Božić sa željom da je dočekaju srećni, zdravi i u miru, okruženi porodicom i bliskim prijateljima.
Zaslužnim pojedincima, institucijama, ustanovama i preduzećima dodeljene su zahvalnice za doprinos u realizaciji mnogobrojnih manifestacija koje su tokom ove godine održane u Prokuplju.

Predsednik Opštine uručio je zahvalnice:

1. Kompanija Leoni
2. Kompanija Leoni Filips
3. Evropski PROGRES
4. Vinarija „Toplički vinogradi“
5. SZTR „ČUTURA“
6. Miroslav Milovanović direktor Doma učenika
7. Apoteka Prokuplje
8. Vojska Srbije
9. Gimnazija Prokuplje
10. Policijska uprava Prokuplje
11. DOO Mimi Blace
12. Crkva Svetog Prokopija
13. Sonik Turs
14. Ratomir Timotijević Tim
15. Kompanija „Eurokomerc“
16. Sosijete ženera Banka
17. Galerija „Filart“
18. Mesara „Biftek“
19. Pekara „Pikaču“
20. Kompanija „Milan Toplica“
21. Kompanija „Hissar Pionir“ Prokuplje
22. Filmski radnik Žikica Jovanović
23. SZTR NECA
24. AGROPLOD i Agrar enerdži vlasnika Stojana Đorđevića
25. Zemljoradnička zadruga „1. decembar“
26. Srednja poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“
27. APZTR 3-M Biljana Perić
28. Kooperativa DOO Resinac
29. Udruženje srpsko francuskog prijateljstva „General Šarl Tranije“
30. Zvonko olimpik
31. Udruženje „Jastrebac“
32. Udruženje pčelara „Pčelica“
33. Livnica „Metalurg“
34. Restoran „Grebac“ – Goran Milenković

Predsednik se zahvalio na podršci i svim školama, udruženjima, ustanovama kulture, zdravstvenim ustanovama i pojedincima na podršci i saradnji i pozvao ih i da tu saradnju nastave i u narednim godinama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime