Obeležavanje 100 godina Topličkog ustanka u Prokuplju – pratite uživo

20

Premijer Vučić je na obeležavanju 100 godina Topličkog ustanka je između ostalog kazao da je “Toplica  i danas Gvozdeni puk. Cela Srbija je danas Gvozdeni puk”, kazao je premijer Vučić i obećao da će promenti to da Toplica uvek u miru gubi iako je u ratu uvek pobeđivala. “Nisam danas došao kako kažu po vaše glasove i vašu pomoć, došao sam da vam kažem da Srbija nije uništena”, rekao je između ostalog premijer Vučić na centralnoj manifestaciji obeležavanja stogodišnjice Topličkog ustanka na Trgu Topličkih junaka u centru Prokuplju.

Ovoj velikoj i značajnoj manifastaciji prisustvuju premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, episkop niški Teodosije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, predstavnici diplomatskog kora, ministri u Vladi Srbije i narodni poslanici.

11 časova: Očekuje se dolazak zvaničnika:

11 i 15: Načelnik generalštaba, general Ljubiša Diković dolazi na manifestaciju:

11 i 30: Dolazak ministara Đorđevića, Vulina i Antića:

11 i 40: Na svečanost dolazi premijer Srbije Aleksandar Vučić:

11 i 45: Održan pomen stradalim junacima u Topličkom ustanku:

12 časova: Intoniranjem himne Srbije i zvanično je počelo obeležavanje 100 godina od Topličkog ustanka.

12 i 05: Vence kraj spomenika Topličkim junacima u centru Prokuplja položili su premijer Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik:

Nakon kulturnog programa, okupljenama na obeležavanju stogodišnjice Topličkog ustanka se obraća premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je kazao da se radi o jedinom ustanku u Velikom ratu u Evropi naroda Toplice i malene Srbije protiv nadmoćnijeg neprijetalja. On je kazao da odaje počast junacima Topličkog ustanka i da kad god je bio rat u njemu su se odazivali junaci iz Toplice.

Premijer je podsetio na velika stradanja u ovom ustanku naroda u Toplici i zločina koje su počinili Bugari.

– Ogromna želja za slobudu iznedrila je velike junake poput Koste Vojinovića i Koste Pećance koji su narod poveli ka slobodi, kazao je između ostalog premijer Vučić.

– Toplica je i danas Gvozdeni puk. Cela Srbija je danas Gvozdeni puk, kazao je premijer Vučić i obećao da će promenti to da Toplica uvek u miru gubi iako je u ratu uvek pobeđivala.

– Nisam danas došao kako kažu po vaše glasove i vašu pomoć, došao sam da vam kažem da Srbija nije uništena, rekao je između ostalog premijer Vučić.

Pogledajte i video snimak sa manifestacije u Prokuplju:

U prisustvu velikog broja građana, završena je centralna manifestacija obeležavanja 100 godina Topličkog ustanka.

Predviđeno je i da premijer sa ministrima poseti izložbu u prokupačkom Muzeju koja je posvećena Topličkom ustanku.

(Autor: Srbijanka Stanković)

 

20 KOMENTARA

 1. Од топличана га нећеш ни добити а да видимо и то обећање да ћеш направити споменик Хвозденом пуку .оће бити као и са платама у Нишу немој више да нас браниш то боли

  • Уча
   Браво, Вучићу, јуначино!Поједини глупаци могу да те само мрзе!(Значи да га неки глупаци не мрзе!) У непуном реду текста имате, госпођо, осам правописних грешака… Тешко њему када га такви воле и подржавају!

 2. Treba sve danas je sramota.Mi smo potomci ljudi koji su se borili za bolje sutra.A mi na izborima biramo ljude koji nista ne rade da bi nam bilo bolje.I Mislim da se ovaj prostor mozda namerno prazni od naroda.Da bi se ustupio nekom a za to nikoga nije briga.Ovo sto sam napisao nije usmerno samo protiv ove vlade vec nekoliko poslednjih koje su bili na vlasti.A i gospodin vucic je pet godina na vlasti i nista bolje
  sve su upropastili neki pre njega.Samo da nam je bog upomoc.

 3. Pa vi koji ga mrzite potrudite se malo pa se kandidujte pa promenite nesto u ovoj državi lako je sedeti kuci i pricati kako nam je država propala al kakav narod takva i država, nisam ljubitelj politike al znam da ako već neko mora da bude na vlasti bolje on nego neko drugi ne moze on da promeni državu za par meseci treba vremena za neke stvari

 4. Ako su bili Gardisti, a bili su, onda je SRAMOTA da nije bio Predsednik Republike, još uvek Nikolić! Neviđen skandal! Gardiste postrojavaju u normalnim zemljama samo kad nekom događaju prisustvuje ili Predsednik ili Kralj. OVO JESTE SKANDAL Topličani.

 5. I zašto neko od vas iz Prokuplja nije fotografisao stotinak autobusa koji su dovezli snedvič-gomilu sa sve zastavama i transparentima. Onomad u Vrbasu su to uradili i javno objavili! Ne maštajte o tome da se to ne zna!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime