Obeležen Dan Tehničke škole

0

Povodom Dana škole,Tehnička škola ” 15.maj” u Prokuplju organizovala je manifestaciju pod nazivom ”Otvorena vrata”.

Tokom posete profesori škole su više od 500 učenika završnih razreda svih osnovnih škola sa teritorije Prokuplja, kao i đake iz Blaca i Žitorađa upoznali sa obrazovnim profilima i zanimanjima koji se stiču u ovoj školi.

Direktor škole Biljana Nikolić je rekla da će u narednoj školskoj 2018/2019.godinimoći da se upiše 180 učenika.

– Interesovanje za upis u ovu školu, koja je sa radom počela pre 54 godine, iz godine u godinu je sve veće. To se posebno odnosi za upis na smeru mašinski tehničar motornih vozila u trajanju od četiri i vozač motornih vozila u trajanju od tri godine, izjavila je ona i dodala da će se, nakon dve godine pauze, učenici završnih razreda moći upisati i na smeru modni krojač.

Govoreći o radu u proteklih godinu dana Milenkovićeva je naglasila da su oni, uz pomoć lokalne samouprave, poboljšali uslove rada učenika i profesora i da u narednom periodu očekuju renoviranje fiskulturne sale.

Obeležavanje Dana škole uveličali su studenti Visoke tehničke škole iz Niša koji su, uz pomoć osmaka, prezentovali simulaciju uloge pojasa u bezbednosti putnika pri naglom zaustavljanju motornih vozila.

– Na praktičan način smo deci pokazali šta znači pravilna upotreba pojasa za bezbednost vozača i putnika u motornom vozilu, izjavio je student Visoke tehničke škole na smeru drumski saobraćaj Miljan Nikolić i dodao da je saradnja između ove niške visokoškolske i prokupačke Tehničke škole u proteklom periodu bila na visokom nivou.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here