Obeležen Svetski dan civilne zaštite

0

Danas je 1. mart Svetski dan civilne zaštite. Tim povodom je u petak održana svečana sednica Sektora za vanredne situacije Prokuplja na kojoj su, pored zaposlenih iz Sektora za vanredne situacije, prisustvovali predsednik Opštine Prokuplje sa saradnicima, prestavnici vojske Srbije, MUP-a, Crvenog krsta i drugih javnih institucija i ustanova.

Govoreći o značaju Civilne zaštite predsednik Paunović rekao je da civilna zaštita ponovo dobija na svom značaju i da je ona u proteklom periodu bila nepotrebno zapostavljena.

– Prvi mart se u svetu obeležava kao Dan civilne zaštite sa ciljem da se ukaže na vitalna značaj i ulogu slubi civilne zaštite u slučajima nesreća i katastrofa. Civilna zaštita, preko Sektora za vanredne situacije, u Srbiji ponovo dobija na značaju i intezivno se radi na njenom jačanju i ugledu, kako bi se uspostavio pravovremeni i efikasni odgovor društva na izazove i rizike, kojima smo kao država izloženi. Naše društvo mora ulagati više sredstava kako bi se formirale dobro opremljene i obučene specijalizovane jedinice civilne zaštite, rekao je Paunović i dodao da civilna zaštita mora imati veći značaj u sistemu zaštite i spasavanja građana i materijalnih dobara.

Za izuzetan doprinos u zaštiti, spašavanju i razvoju civilne zaštite zahvalnice su dodeljene predsedniku Opštine Kuršumlija Radoljubu Vidiću, dr Aleksandru Cvetanoviću, 310. inžinjerijskom bataljonu Vojske Srbije sa sedištem u Prokuplju, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Prokuplje, Policijskoj upravi Prokuplja i dopisništvu RTS-a u Prokuplju.

Čestitajući dobitnicima predsednik Paunović rekao je da bi voleo da civilna zaštita ima manje posla, ali da njeni pripadnici budu dobro obučeni i spremni da pravovremeno deluju u vanrednim situacijama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime