Obeležena godišnjica bombardovanja Srbije u Prokuplju

0

Polaganjem venaca na Spomenik palim vojnicima i policajcima u ratovima od 1990. do 1999.godine u Prokuplju je obeležena godišljica NATO bobmardovanja Srbije.

Vence na Spomenik položili su delegacije Opštine Prokuplje, Vojske Srbije, Policijske uprave u Prokuplju, članovi porodica poginulih vojnika i policajaca, mnogobrojne boračke organizacije i udruženja građana.

Pomen žrtvama agresije na našu zemlju odalo je i sveštenstvo prokupačke crkve Sveti Prokopije.

Okupljenim građanima obratio se predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović:

– U napadu, nezabeleženom među evropskim narodima u novijoj istoriji, čak 19 zemalja NATO alijanse, najsavremenijim oružjem obrušilo se na našu zemlju. U besomučnim napadima iz vazduha, velikom razaranju, tokom 78 dana ubijeno je 2.500 ljudi, od čega 500 civila i 79 dece. Šteta pričinjena našoj zemlji procenjena je na 30 milijardi dolara, rekao je Paunović i dodao da je Prokuplje grad na koje je pala prva NATO bomba u 19 časova i 50 minuta, kada je u prokupačkoj kasarni nastradao vojnik Boban Nedeljković.

U prigodnom kulturnom programu učestvovao je hor i recitatori Gimnazije i članovi Doma kulture u Prokuplju.

Povodom godišnjice NATO bombardovanja u Kasarni u Prokuplju na spomen ploču poginulih vojnik položeni su venci od strane pripadnika Vojske Srbije i delegacije Opštine Prokuplje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime