Obeležena godišnjica stradanja na Varvarinskom mostu

0

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je prisustvovao komemoraciji 16 godišnjice od stradanja tokom Nato bombardovanja u Varvarinu. Ministar je u pratnji brigandih generala Marinka Pavlovića i Dejana Jankovića položio venac na Spomen obeležje žrtvama Nato agresije na Varvarinskom mostu. Pomen stradalima služio je episkop kruševački David.

– Ožiljci ratnih stradanja i dalje bole. Uspomene na patnju teško blede, pogotovo roditeljima, sestrama, braći i prijateljima koji su ostali bez najdražih. Ni ostalima, kojima niko nije stradao, sećanje ne može a da ne izazove neprijatan titraj nemira, rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić i poručio da ,, ne smemo da dozvolimo zaboravu da prekrije te teške dane,,.

Predsednik Opštione Varvarin, Zoran Milenković, čija je petnaestogodišnja ćerka Sanja bila jedna od žrtava toga dana, izjavio je da obeležavanjem 30. maja u Varvarinu ,,pokazujemo da nismo i nećemo zaboraviti,,.

Vence i cveće na Spomen obeležje kod Varvarinskog mosta položili su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Rasinskog okruga, Opštine Varvarin, brojne delegacije, porodice i prijatelji postradalih.

Đak generacije Gimnazije u Varvarinu , tradicionalno, bacio je venac u Veliku Moravu, u znak sećanja na dan kada su 30. maja 1999. godine na pijačni i verski praznik Svete Trojice , oko 13 časova sa četiri projektila bombnardovali Varvarinski most i ubili desetoro ljudi, a više desetina teže i lakše ranjeno.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime