“Obrni okreni” – deca su zakon!

0
Foto: Vladan Milutinović Car, Dom kulture Prokuplje

Prvi prokupački mjuzikl za decu “Obrni okreni” biće nešto po čemu će najmlađi Prokupčani zapamtiti Dečiju nedelju. Dom kulture okupio je svoje najtalentovanije mlade glumce, hor „Sanjalice“ i mlade folkloraše  „Abraševića“, a autor tekstova i muzike bio je Dragan Babić. Ovu muzičku predstavu zjuče su pogledali predškolci i učenici Osnovne škole “9. oktobar”, a čedrdesetpetominutna zabava danas očekuje osnovce iz ostalih škola.

Moto mjuzikla „Okreni – obrni“ sadržan je u stihovima: „Svako traži princa svoga i na konju i bez konja, i u zbilji i u šali u životu princ baš fali“, a ovi ostali poučni i zabavni songovi na scenu izvode gusara, princezu Kezu, jednog vuka što ne pere zube i medu koji obožava med.

– Želeli smo da nasmejemo decu, da ih zabavimo, ali i da nešto pametno i nauče. Ovo je originalno i autorsko delo, stihove i muziku sam pisao ja, a aranžmane za pesme je uradio Ivica Trailović. Naravno, ništa ne bi bilo moguće i ovako dobro bez glumaca Srđana Baktijarevića i Dejana Jovičića, kao ni bez neverovatno talentovane dece koja sa nama nastupaju, pevaju i glume – rekao je Dragan Babić.

Ovo je prvi put da neko u Prokuplju napravi mjuzikl, a kako Babić kaže sve je ostvario zahvaljujući podršci svojih saradnika i Doma kulture u kom radi.

– Kako je publika uživala, a izvođači pokazali kako se dobro snalaze u ovome, nastavićemo da radimo i budemo još bolji u ovom žanru. Trudićemo se, kao i do sada da naše najmlađe sugrađane uvek razveselimo i iznenadimo. – rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

U Dečjoj nedelji pored ove predstave male Prokupčane očekuje i koncert najmlađih članova KUD “Abrašević” večeras u 19h u Domu kulture, dok je druženje sa pesnicima zakazano za četvrtak 5. oktobar u Bioskopu “Toplica” tačno u podne.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime